Vijesti

Ciak grupa nakon preuzimanja firme “Auto-Milovanović” osvojila i tržište Slovenije

Distributer autodijelova akvizicijom proširio prisutnost na šesto tržište

Ciak grupa, distributer autodijelova u vlasništvu hrvatske porodice Leko i penzionih fondova, u iskoraku na slovensko tržište preuzela je firmu Potokar iz Ljubljane, saopšteno je danas.

BiznisInfo.ba podsjeća da je Ciak grupa prošle godine preuzela firmu “Auto-Milovanović” iz Banjaluke, jednog od vodećih trgovaca auto-dijelova u BiH. Time su postali jedan od lidera i na bh. tržištu.

Firma Potokar ima godišnji prihod koji premašuje sedam milina eura, a mrežu trgovina čini 18 lokacija rasprostranjenih širom Slovenije uz asortiman veći od 40 hiljada artikala.

Snažno ime Potokar i ključne vrijednosti kompanije će nastaviti biti njegovane od strane lokalnog tima pod vodstvom Petera Potokara kao direktora s još većom snagom i usmjerenjem na proširenje ponude na tržištu Slovenije zahvaljujući podršci CIAK grupe.

Ciak grupa iskorakom u Sloveniju nastavlja graditi prisustvo u Adria regiji. U distribuciji rezervnih dijelova prisutni su na tržištu Hrvatske, Crne Gore, Srbije, BiH te Sjeverne Makedonije, javio je Poslovni.hr.

biznisinfo/press



(Pressmedia)