Vijesti

Činovnici Zavoda za zapošljavanje RS u restoranima potrošili 26.000 KM

PALE – Radnici Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske potrošili su tokom prošle godine više od 26.000 maraka u restoranima i ugostiteljskim objektima.

Foto: Pixabay

Pomenuti iznos potrošen je na internu i eksternu reprezentaciju na koju imaju pravo činovnici u Zavodu.

„Usluge interne reprezentacije uključuju usluge isporuke hladnih i toplih pića i jela u prostorijama Zavoda, dok usluge eksterne reprezentacije uključuju konzumaciju jela i pića izvan njegovih prostorija u ugostiteljskom objektu“, naveli su u Zavodu. 

„My way“: Ceh 1.238 KM 

Pravdani su računi iz restorana i to u različitim iznosima, od onih od četiri marke, pa do par stotina ili čak preko hiljadu maraka. 

Najviši račun koji su zaposleni u Zavodu napravili bio je u restoranu „My way“ u Banjaluci, gdje je potrošeno čak 1.238 KM. 

Na pitanje novinara portala CAPITAL na šta je potrošen ovaj pozamašan iznos u poznatom banjalučkom restoranu, u Zavodu su odgovorili da su organizovali radni sastanak i stručnu obuku za 34 njihova zaposlena radnika, a u vezi sa provođenjem i anketiranjem poslodavaca na području RS.

“Navedenom sastanku i stručnoj obuci, koja je održana u radnim prostorijama Filijale Banja Luka, prisustvovala su 34 radnika sa područja šest filijala, te im je bila obezbijeđena ishrana u toku dvodnevnog boravka u restoranu „My way“. U skladu sa navedenim, sa pomenutim restoranom je potpisan ugovor o pružanju usluge”, pojasnili su u Zavodu.

Pored toga, značajan je iznos novca potrošen i u restoranu „Zavičaj“. Iz tog restorana, posljednji dan prošle godine Zavodu su izdati računi od 943 KM i od 565 maraka. 

Četiri računa za jelo i piće u „Privredniku“ 2.600 KM

Zavod je u “Privredniku” u Istočnom Sarajevu potrošio skoro 2.600 maraka. Konkrento, 28. decembra prošle godine ispostavljen im je jedan račun od čak 810 KM, 30. decembra još jedan od 844 marke, dok su im na dan dočeka Nove godine ispostavljena još dva računa, od 594 KM i od 344 marke. 

Gorici Dodik samo 13 maraka

I dok su u drugim restoranima trošili veće sume, iz Zavoda su u restoranu “Agape” u vlasništvu Gorice Dodik, krajem septembra potrošili tek nešto više od 13 maraka. 

CAPITAL: Bojana Ninković

Objava Činovnici Zavoda za zapošljavanje RS u restoranima potrošili 26.000 KM prenijeta sa portala Capital.ba – Informacija je capital.