Vijesti

Crna Gora ograničila cijenu peleta na 269 evra

PODGORICA – Vlada Crne Gore usvojila je dopunu odluke o privremenim mjerama za ograničavanje cijena proizvoda od posebnog značaja, prema kojoj će, proizvođači građanima morati prodavati pelet po cijeni do 269 evra, nezavisno da li je riječ o prodaji na veliko ili malo.

Foto: Agencije

Crnogorski ministar ekonomskog razvoja Goran Đurović rekao je da je cilj dopune odluke da se građanima obezbijedi ono što im je i obećano, a to je da će cijene peleta biti ograničene i da će moći da ga kupe po cijeni od 269 evra kod proizvođača, a 320 evra u maloprodaji.

On je na sjednici Vlade u Podgorici rekao da nisu zadovoljni saradnjom sa proizvođačima i da su dovedeni u situaciju da moraju da uvedu ovu mjeru.

Đurović je objasnio da su proizvođači peleta, koji su kao takvi registrovani, podnosili prijavu trgovine na malo tržišnoj inspekciji i samim tim pelet nisu prodavali po cijeni od 269 evra, nego po 320 evra.

Proizvođači su htjeli da steknu status trgovca na malo i prodaju pelet po cijeni od 320 evra, odlučili da se ona dodatno precizira u dijelu cijene peleta do 269 evra, i primjenjuje u slučajevima kada lice registrovano za obavljanje djelatnosti proizvodnje peleta samo vrši prodaju“, objasnio je Đurović.

Srna

Objava Crna Gora ograničila cijenu peleta na 269 evra prenijeta sa portala Capital.ba – Informacija je capital.