Vijesti

David Beckham ulaže u električne automobile

David Beckham voli loptu ali izgleda i automobile, i to ne bilo koje već modernu klasiku. Već duže vrijeme Beckham je klijent jednog od takvih proizvođača, a sada i dioničar firme Lunaza.

Automobilska industrija velika je strast Davida Beckhama, naravno odmah nakon fudbala . 46-godišnji Britanac, koji se godinama trudio za svoju poziciju, penzionisanje čini ugodnijim poslovnim aktivnostima, čiji je posljednji izraz uspostavljanje saradnje s frimom Lunaz Design.

Ljubitelji električnih automobila ovu firmu mogu povezati uglavnom sa spektakularnim pretvorbama klasika. Lunaz ima brojne električne preinake, uključujući Rolls-Royce Phantom V ili Jaguar XK120. Prvi Range Rover također se nedavno izbacio iz garaže , vrijedan oko 250 000 USD u električnoj, restauriranoj verziji.

Firma se neprestano razvija, u čemu značajan udio imaju brojni investitori i kupci. Jedan od takvih ljudi je David Beckham, koji je upravo stekao 10 posto vlasničkog udjela. Lunazov ulog – “Lunaz predstavlja najbolje od britanske domišljatosti, tehnologije i dizajna.” – rekao je Beckham, koji će sada vjerojatno još češće koristiti usluge ove jedinstvene radionice.

Automobili.ba