Vijesti

Direktorica FIPA-e sastala se s ambasadorom Turske u BiH – Biznis.ba

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Direktorica Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA) Milica Marković sastala se s ambasadorom Turske u BiH Sadıkom Babür Girginom i predsjednikom Uprave Turkish Ziraat BH Bülentom Suerom kako bi razgovorali o daljnim planovima banke i novim promotivnim aktivnostima za tursku poslovnu zajednicu.

Kao najveća državna banka Republike Turske, ZiraatBank BH d.d. je 1996. godine stekla pravo na rad i pružanju bankarskih usluga kao prva banka u Bosni i Hercegovini s inostranim kapitalom.

Tokom sastanka je razgovarano o planovima banke za daljnje širenje, otvorenim pitanjima, zadovoljstvu radom u BiH i uslugama koje nude poslovnoj zajednici.

Marković je istaknula da je FIPA institucija kojoj se svi strani investitori mogu obratiti ukoliko se suočavaju s određenim poteškoćama u svom radu.

Upoznala je goste o investicijskim projektima koje FIPA promoviše i bazi mogućih lokacija za ulaganje.

Sagovornici su ocijenili da postoji značajan prostor za intenziviranje saradnje u ekonomskom smislu.

Dogovorena je organizacija novih poslovnih događaja u BiH i Turskoj na kojima bi se predstavili ciljani investicijski projekti iz sektora interesantnih za privrednike iz Turske, saopćeno je iz FIPA-e.

(FENA)

Izvor

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -