Vijesti

Duško Kuliš napravio veliki uspjeh u biznisu sa solarnim panelima

Kuliš već neko vrijeme radi sa najkvalitetnijom opremom za solarne panele, a posljednji posao sklopio je sa firmom Grakop, koja privodi kraju izgradnju solarne elektrane “Gojakovac” u blizini Kiseljaka.

U ovaj posao je Duško Kuliš ušao sa svojim prijateljom i partnerom Draganom Cicovićem, s kojim radi kao zastupnik kompanije Dragon Connection za jugoistočnu Evropu.

“Kompanija se nalazi u Kuala Lumpuru, a ja sam izvršni direktor za ovaj dio Evrope. Ostvarili smo kontakte sa najjačim proizvođačima ove opreme u svijetu, zaista nudimo kvalitet i ovdje smo dopremili svu potrebnu opremu za ovu solarnu elektranu”, rekao je Kuliš za Biznis.ba.

Poznati muzičar ističe da je vrlo zadovoljan saradnjom sa Grakopom i radom na projektu solarne elektrane “Gojakovac”.

“Oprema koju smo isporučili je izuzetno kvalitetna i imali smo odličnu saradnju, koja se zasniva na dugogodišnjem prijateljstvu sa gospodinom Šukrijom Melezovićem. Taj spoj prijateljstva i poslovnog iskustva se na ovim poljima pokazao uspješnim i drago mi je zbog toga”.

Da Kuliš uživa u ovom angažmanu, dokazuje i njegova fraza: “Šta ima ljepše od muzike i sunca?”.

Iz kompanije “Grakop” su najavili gradnju još jedne solarne elektranu jačine 600 kilovata, za koju je nedavno dobijena i urbanistička dozvolu i koja će se nalaziti na izlazu sa autoputa u Tarčinu.

S obzirom na dobru saradnju, solarne panele i svu potrebnu opremu za tu elektranu ponovo bi trebali obezbijediti Duško Kuliš i njegova kompanija Dragon Connection, piše Biznis.ba.

(Haber.ba)