Vijesti

FED pokrenuo sistem za instant plaćanje – FedNow

NJUJORK – Američka centralna banka FED saopštila je da je pokrenula novi sistem za instant plaćanje – FedNow.

FOTO: investopedia

Kako se navodi na sajtu FED-a, banke i kreditne unije svih veličina mogu da registruju i koriste ovaj alat za trenutni transfer novca za svoje klijente, u bilo koje doba dana, bilo kog dana u godini.

Federalne rezerve su pokrenule uslugu FedNow kako bi pomogle da svakodnevna plaćanja narednih godina budu brža i praktičnija“, rekao je predsjednik FED-a Džerom H. Pauel.

Za početak, 35 banaka i kreditnih unija koje su već usvojile FedNow, kao i Biro za fiskalnu službu Ministarstva finansija SAD, spremni su da pruže ovu uslugu, dodaje se u saopštenju.

Pored toga, 16 provajdera usluga spremno je da podrži obradu plaćanja za banke i kreditne unije.

Kada budu u potpunosti dostupna, FedNow će pružiti značajne koristi za potrošače i preduzeća, kao što je brz pristup sredstvima.

Na primjer, pojedinci uz ovu uslugu mogu odmah da dobiju svoje plate i da ih koriste istog dana, a mala preduzeća mogu efikasnije da upravljaju novčanim tokovima bez odlaganja obrade.

Tokom narednih godina, klijenti banaka i kreditnih unija koji se prijave za ovu uslugu će moći da koriste mobilnu aplikaciju, veb lokaciju i druge interfejse svoje finansijske institucije za brzo i bezbedno instant plaćanje, zaključuje se u saopštenju.

(Tanjug)

Objava FED pokrenuo sistem za instant plaćanje – FedNow prenijeta sa portala Capital.ba – Informacija je capital.