Vijesti

Hoće li ispuniti obećanje: Bosch uskoro ukida 1500 radnih mjesta u Njemačkoj?

Dobavljač automobilske industrije stoga mora ispuniti svoje obećanje da će se suzdržati od ukidanja radnih mjesta do 2027. Pogođeno je na stotine saradnika u Njemačkoj.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Prema izvještaju, najveći svjetski dobavljač automobila Bosch iduće se godine suočava s ukidanjem radnih mjesta. Najmanje 1500 radnih mjesta bit će ukinuto samo u pogonima u Štutgart-Feuerbahu i Švieberdingenu, izvijestio je “Automobilwoche”, pozivajući se na insajdera.

Bosch je potvrdio trenutne razgovore s radničkim vijećem

“Čak i ako želimo održati naš nivo zaposlenosti što je moguće bolje s novim proizvodima i širokim rasponom mjera obuke, morat ćemo ih prilagoditi stanju narudžbi u nekim područjima”, rekao je potpoarol časopisu.

U ljeto je Bosch isključio mogućnost otpuštanja 80.000 zaposlenika u njemačkom odjelu za mobilnost do 2027. godine, piše biznis.

“Nastavljamo korak po korak i razvijamo mjere na temelju specifične lokacije”, rekao je potparol kompanije za “Automobilwoche”.

Prema izvještaju, 40-satni ugovori bi se raskinuli kao jedan instrument kako bi se smanjili na kolektivno dogovorenih 35 sati, prenosi “SeeBiz”.

(Haber.ba)

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -