VijestiKompanije

IKEA smanjuje naknadu za bolovanje nevakcinisanima

ŠTOKHOLM – Švedski proizvođač namještaja “Ikea” smanjio je nadoknadu za bolovanje za nevakcinisano osoblje koje treba da se samoizoluje zbog izloženosti virusu korona, pridruživši se rastućoj listi firmi koje mijenjaju svoja pravila.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

FOTO: Ikea

Maloprodajni gigant je priznao da je to bila “emotivna tema”, ali i istakao da se politika firme mora razvijati u skladu sa promjenljivim okolnostima.

Od ove sedmice, smanjenje plata za bolovanje biće sprovedeno u britanskoj kompaniji “Veseks voter”, a u SAD nekoliko velikih kompanija počelo je da kažnjava nevakcinisane radnike.

To se događa u okolnostima dok se kompanije bore sa masovnim odsustvom osoblja i rastućim troškovima.

U “Ikei” nevakcinisani radnici koji moraju da budu u izolaciji sada bi mogli primati samo 96,35 funti sedmično, što je minimalna naknada za bolovanje. Prosječna plata u “Ikei” je između 400 i 450 funti /480 i 540 evra/, u zavisnosti od lokacije.

“Ikea”, koja zapošljava oko 10.000 ljudi u Velikoj Britaniji, navela je u saopštenju da će potpuno vakcinisani saradnici ili oni sa olakšavajućim okolnostima dobiti punu platu tokom samoizolacije.

“Shvatamo da je ovo emotivna tema i da će se sve okolnosti razmatrati od slučaja do slučaja, stoga se svako ko sumnja ili brine o svojoj situaciji podstiče da razgovara sa svojim menadžerom”, navodi se u saopštenju, prenio je Bi-Bi-Si.  Srna

Objava IKEA smanjuje naknadu za bolovanje nevakcinisanima prenijeta sa portala Capital.ba – Informacija je capital.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -