Vijesti

Iz budžetske rezerve premijera Srpske za humanitarne svrhe izdvojeno preko pola miliona KM

Za humanitarne svrhe, u protekloj godini i u prva tri mjeseca ove godine, predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izdvojio je ukupno 627 hiljada KM.

Više od pola miliona maraka izdvojeno je kao finansijska podrška roditeljima i djeci za liječenje od teških i rijetkih oboljenja, prevazilaženje teške materijalne situacije kao i za rad raznih udruženja, fondacija i Crvenog krsta, navodi se u saopštenju Vlade Srpske.

Pored izdvajanja u humanitarne svrhe, novac iz budžetske rezerve premijera Viškovića i budžeta Odjeljenja za predstavke građana, udruženja građana i fondacija, izdvajan je i za podršku talentovanoj djeci za usavršavanje iz oblasti sporta, umjetnosti i kulture.

Јedan od prioroteta u radu Vlada Republike Srpske je izrada socijalne karte i donošenje sistemskih mjera, s ciljem poboljšanja i podrške u prevazilaženju teške materijalne situacije u kojoj su se, zbog različitih okolnosti, našli naši građani u Republici Srpskoj.

Novac od preko pola miliona maraka, izdvajan je kao podrška Crvenom krstu, za podršku višečlanim porodicama bez rješenog stambenog pitanja, zatim u svrhu liječenja maladih ljudi iz Republike Srpske koji su morali biti upućeni u klinike u inostranstvu, za porodice koje žive u neuslovnim stambenim objektima, stoji u saopštenju.

Takođe, finansijska pomoć je upućena porodicama koje su usljed požara, nevremena, poplava i drugih nesretnih okolnosti, osali bez krova nad glavom, kao i različitim organizacijama i nevladinom sektoru koji kroz svoje aktivnosti pomažu i doprinose poboljšanju i socijalizaciji određenih kategorija u društvu, kao što je „Daunov sindrom centar“ iz Banjaluke, organizacije „Tračak nade“ iz Foče, „Odboru za pomoć Kosovu i Metohiji“, te su novčano podržane mnoge humanitarne akcije koje provode razna udruženja i organizacije, navodi se u saopštenju Vlade Srpske.

BONUS VIDEO:

Objava Iz budžetske rezerve premijera Srpske za humanitarne svrhe izdvojeno preko pola miliona KM prenesena sa portala Aloonline.ba.