Vijesti

Jadran: Gradi se zgrada u kojoj kvadrat košta 25.000 eura

Porto Montenegro – novom krilu nazvanom Synchro Yards, po cijenama i do 25.000 eura po kvadratu stana.

Taj kvart gradit će se u zapadnom dijelu Porto Montenegra, na morskoj obali na potezu od mula 3 prema Seljanovu. Pripremni radovi na tom dijelu već su u toku, a izvodi ih kompanija Briv Construction iz Kotora.

Synchro Yards bit će izgrađen na lokaciji bivšeg synchro lifta i hangara brodogradilišta, će ponuditi nove mogućnosti koje će obogatiti život u Porto Montenegru.

Budući avangardni kvart predstavlja dvije različite rezidencije: Aeris i IVO Residences, od kojih svaka nosi obilježje neusporedivog luksuza, koje je dizajnirao međunarodno priznati ‘Voods Bagot’.

Sinchro Yards će sadržati klub na plaži sa bazenima i lagunama, posvećenim prostorima za performanse i događaje, restoranima i vrhunskim buticima.

U srcu Sinchro Yardsa nalaziti će se restaurirana zgrada bivšeg brodogradilišta kao oda industrijskom nasljeđu Porto Montenegra, saopćili su iz menadžmenta Porto Montenegra uz napomenu da je završetak izgradnje ovog kvarta planiran za 2026. godinu.

Kvart će obuhvatiti i zgradu nekadašnje stare pilane Arsenala koja je svojevremeno rekonstruisana u Zbirku pomorskog naslijeđa Porto Montenegra, prenosi Poslovni dnevnik.

Luksuzno naselje gradi prema Državnoj studiji lokacije (DSL) Arsenal iz 2019, i da je Specijalno državno tužilaštvo o ovom planu, koji omogućava i izgradnju zgrada u moru, prošle godine pokrenulo istragu.

(Haber.ba)