Vijesti

Kada si prijatelj Demofesta 12. put – tvoje ime je m:tel

Rođen 2008. godine, izrastao je u jedinstveni najveći festival demo bendova u jugoistočnoj Evropi. Njegovo ime je Demofest i već 12. godinu ima najbolje prijatelje! m:tel je i ovoga puta generalni sponzor Demofesta, koji se održava tradicionalno na tvrđavi Kastel u Banjaluci.

Prvi festivalski dan ove godine zakazan je za 20. juli, a tamo očekujte i prvo takmičarsko veče na glavnoj bini, nakon čega vas čekaju muzičke poslastice: Morcheeba, australijski muzičar i društveni aktivista Dub FX i već poznati sastav M.O.R.T., koji nakon što je 2012. godine pobijedio na ovom festivalu, sada dolazi kao revijalni izvođač. Na ljetnoj bini: Đorđe, Hiljson Mandela, 3OZona, Sajsi MC, Tam, Spejs Noksi x Kene Beri, Nihil.

U petak 21. jula, još jedan je dan za takmičenje, ali i svjetsku muzičku atrakciju „Laibach“. Tu je i legenda drum and bass-a Roni Size, a afrobitove će donijeti nigerijski muzičar Femi Kuti. Ljetna scena: Vizelj, Sunshine, Koi Koi, Stereo banana.

Subota 22. juli rezervisana je za finalno takmičarsko veče, ali i za jednog od zaštitnih simbola Demofesta i kralja balkanskog breakbeat dub step zvuka, Kirila Džajkovskog. Toga dana moći ćete čuti i Parov Stelar, kao i sjajnu zvijezdu u usponu MKDSL. Ljetna scena nudi: Nipplepeople, Bojana V, Pocket Palma, Macha Ravel.

Vidimo se u četvrtak na najboljoj muzičkoj zabavi na Kastelu!

Potražite kutak obojen m:tel crvenom bojom – Recharge zonu festivala, gdje možete napuniti svoj mobilni telefon, ali i uzeti svoje festivalske rekvizite i vaučere za mobilni internet!

BONUS VIDEO:

Objava Kada si prijatelj Demofesta 12. put – tvoje ime je m:tel prenesena sa portala Aloonline.ba.