Vijesti

Konjic: Poljoprivrednicima finansiranje po stopi od nula posto

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Konjičkim poljoprivrednom proizvođačima predstavljen Javni poziv za finansiranje poljoprivrede po stopi od nula posto – poljoprivrednici zahvalni na pruženoj mogućnosti za proširenje proizvodnih kapaciteta po povoljnim uslovima.

Nakon što su nedavno potpisani ugovori o poslovnoj saradnji između Grada Konjica i Bosna Bank International d.d. Sarajevo, u zgradi Gradske uprave Konjic organizovana je prezentacija Javnog poziva za obrtnike i privredna društva koji se bave poljoprivrednom djelatnošću na području Konjica.

Kroz prezentaciju i direktnu komunikaciju sa predstavnicima Bosna Bank International d.d. Sarajevo i Grada Konjica prisutni su imali priliku saznati sve pojedinosti koje se odnose na raspisani Javni poziv kojim Grad Konjic omogućava finansiranje poljoprivrede po stopi od nula posto.

Tokom prezentacije konjički poljoprivrednici, koji se već duži niz godina bave poljoprivredom i uspješni su u tome, izrazili su zadovoljstvo zbog mogućnosti da uz sve dosadašnje pogodnosti, koje poljoprivrednicima pruža Grad Konjic, imaju mogućnost da svoje razvojne planove na porodičnim gazdinstvima ostvare kroz navedene aktivnosti i javni poziv, te prošire svoje proizvodne kapacitete.

Rok za podnošenje zahtjeva za finansiranje je do utroška sredstava ili najdalje do 31.12.2022.g.

Javni poziv dostupan je na linku

 

Biznis.ba

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -