Vijesti

Laktaška firma kupila državne akcije „Krajina osiguranja“

BANJALUKA – Preduzeće „Euromodus“ iz Laktaša kupilo je danas za 920.261 KM paket akcija „Krajina osiguranja“ koji je Investiciono – razvojna banka (IRB) RS ponudila na prodaju, saznaje CAPITAL.

FOTO: Capital

Ovom transakcijom Republika Srpska je u potpunosti izašla iz vlasničke strukture društva u kojem je nekada imala većinski udio, a trenutno najveći akcionari „Krajine“ su „Prijedorputevi“ sa 33,8 odsto i „Euromodus“ sa 23 odsto akcija, koliko je danas kupio od IRB-a.

„Euromodus“, firma iz Laktaša koja se bavi prodajom automobila, kupila je akcije „Krajina osiguranja“ po cijeni od 0,19 KM.

Iako je vlasnik „Prijedorputeva“ Dragan Čorokalo ranije za CAPITAL rekao da su zainteresovani za kupovinu ovih akcija ako im cijena bude odgovorala, oni se danas, ipak, nisu pojavili kao kupci.

Međutim, prema našim informacijama, „Prijedorputevi“ će sljedeće godine u potpunosti preuzeti vlasništvo nad „Krajina osiguranjem“ koje su početkom ove godine dokapitalizovali sa 2,9 miliona KM.

CAPITAL: M. Č. Lj.

Objava Laktaška firma kupila državne akcije „Krajina osiguranja“ prenijeta sa portala Capital.ba – Informacija je capital.