Vijesti

MAJSTOR OTKRIO KAKO DA UŠTEDIMO 20KM MJESEČNO STRUJE: Ovaj uređaj svi koristimo pogrešno

Električar Branko Zrnić gostujući na Prvoj televiziji objasnio je da je termostat na bojleru najbolje uključivati na temperaturu tijela.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

“Suština je kad se kupate da ne rashlađujete vodu. Treba da grijete samo na temperaturu koje tijelo treba da trpi. Stavite kad potrošite toplu vodu termostat na jedinicu i čekate da se ugasi lampica. Stavite ruku, ako je mlaka, sačekajte još da se ugrije, ako ne – već imate vodu zagrijanu na 40-45 stepeni. To je vama dovoljno da se okupate i ne stvara se kamenac”, kaže on. prenosi “Novi

Prema njegovim riječima, česta je pojava da ljudi u Srbiji uključuju bojler preko cijele noći.

“Mnogi ga uključuju noću i griješe, a šta u suštini rade. Griju vodu na 82 stepena i to se ugrije za sat vremena, a vi dok sačekate sutradan – to više nije iste temperature. Ugrijali ste je za 20 stepeni Celzijusa nepotrebno. Suština je da ugrijete količinu vode koja vam je potrebna, a nakon vas već za pola sata može neko drugi. Tako se uštedi hiljadu dinara mjesečno, garantovano. Bojler troši najviše strujne energije u stanu, a shvatićete da i tu vrelu vodu koju ste ugrijali – ne potrošite, i na sve to stvarate kamenac. Ovako ne morate da ga čistite bar deset godina”, kaže on i dodaje:

“Obavezno gasite bojler kada idete da se kupate. Suština je da zbog sigurnosti grijači “probijaju”, a nije dobro uzemljenje, dolazi do proboja gdje ste vi u tim uslovima izloženi strujnom udaru. Zar nije lakše da ugasite čim uđete u kupatilo? Idete da se kupate bezbjedno”, zaključio je elektirčar, a prenosi “Mondo”.

(Haber.ba)

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -