Vijesti

Malim i srednjim preduzećima u ZDK 1,4 miliona KM poticaja

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Vlada Zeničko-dobojskog kantona izvršila je isplatu sredstava privrednim subjektima kojima su odobreni poticaji Ministarstva za privredu u okviru “Programa podrške razvoju konkurentnosti privrede” kroz investiranje u opremu za 2021. godinu.

Sredstva u iznosu od 1.412.878,83 KM dobilo je 76 privrednih subjekata, a sredstva su dodijeljena putem dva javna poziva.

Ministar za privredu Zlatko Jelić naglašava da će navedeni iznos subvencije inicirati realizaciju investicija ukupne vrijednosti oko 6.000.000 KM.

– Na ovaj način pružena je podrška malim i srednjim preduzećima u sektorima drvoprerade, metaloprerade, obrada tekstila, obuće i kože, obrade plastike, prehrambenoj industriji i sektoru informacionih tehnologija, kako bi realizirali investicije usmjerene ka poboljšanju tehnološke opremljenosti – rekao je ministar Jelić.

Podrška razvoju konkurentnosti privrede jedan je od osam programa podsticaja koje je Ministarstvo za privredu ZDK-a realiziralo u 2021. godini, a za mjere direktnih subvencija izdvojeno je 3,1 miliona KM što su dosad najveća sredstva poticaja koje su osigurali to ministarstvo i Vlada ZDK-a, saopćeno je iz Pres-službe ZDK-a.

 

Biznis.ba / FENA

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -