Vijesti

MALINARI IZ BRATUNCA I SREBRENICE NEZADOVOLJNI OTKUPNOM CIJENOM: SVE JE POSKUPILO, TREBALA JE BITI VEĆA

[ad_1]

Na području Bratunca i Srebrenice pojedini otkupljivači maline su utvrdili otkupnu cijenu za ovogodišnju berbu.

Prema riječima predsjednika Upravnog odbora Udruženja malinara za područje Srebrenice, Bratunca i Milića, Ivana Stojanovića, ovogodišnja cijena maline će iznositi 8,5 KM po kilogramu.

  • Što se tiče nas malinara mi nismo zadovoljni otkupnom cijenom, očekivali smo da cijena bude kao u okruženju od 9 do 10 KM. Hladnjačare možemo malo da razumijemo, jer kažu da nemaju tržište i da još niko u BiH nije izašao s otkupnom cijenom – kazao je Stojanović.

Ističe da je ove godine ubrao oko deset tona maline i zadovoljan je kvalitetom.

  • Berbom sam zadovoljan, iako je repromaterijal poskupio, kao i radna snaga. Sve je poskupilo ove godine i mislim da je ovogodišnja otkupna cijena trebala biti veća – potcrtao je Stojanović.

On poručuje malinarima da budu istrajni u proizvodnji i da uprkos visokim cijena repromaterijala ne odustaju.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.



Hayat.ba