Vijesti

MINISTAR PRIVREDE ZDK SAMIR ŠIBONJIĆ: ‘ALMY’ JE PONOS NAŠE PRIVREDE


- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Tom prilikom ministar Šibonjić razgovarao je sa direktorom i vlasnikom kompanije Ismetom Begićem i njegovim saradnicima. Posjeta je upriličena u okviru redovnih aktivnosti ministara sa namjerom da se bliže upozna sa stanjem u kojem posluju kao i mogućnostima kompanija u ZDK. 

  • ‘Almy’ Zenica je domaća kompanija i istinski lider u proizvodnji betona i betonske galanterije, sa proizvodnjom u Zenici, Sarajevu i Zavidovićima. Zaista je bilo impozantno uvjeriti se u sve što je ‘Almy’ za ove 33 godine postojanja i rada postigao. Savremena tehologija, izvanredno ligistički postavljena, sa ljudima koji su vrhunski stručnjaci, stiče se dojam da je ‘Almy’ tek na početku svoga razvoja. Ovakvi primjeri su dokaz zašto smo mi kao privreda Zeničko – dobojskog kantona stub razvoja Bosne i Hercegovine. Ne samo da smo lideri u građevinskoj, već i u drvnoj, a i metalskoj industriji. Zato ćemo ubuduće snažnije isticati naše prednosti, jer naši privrednici to zaslužuju – kazao je u razgovoru ministar Šibonjić.

Više od 33. godine Kompanija „Almy“ uspješno posluje na teritoriji Bosne i Hercegovine a predanost poslu i profesionalan pristup uposlenika, kao i jasna vizija menadžmenta, doprinijeli su da preduzeće „Almy“, osnovano davne 1989. godine kao privatno preduzeće sa 15 zaposlenih, nekoliko kamiona, te manjim pogonom za proizvodnju betonske galanterije, izraste u renomiranu kompaniju koja danas zapošljava više od 500 radnika, uglavnom  mladog i visoko obrazovanog kadra.

Kompanija ‘Almy’ danas posjeduje preko 10 poslovnih objekata sa preko 50.000 kvadrata zatvorenog  poslovnog prostora i preko 20.000 kvadrata skladišnog prostora, 3 bau centra smještena u Zenici, Zavidovićima i Nemili i više skladišta građevinskog materijala, 5 benzinskih pumpi u Zenici, Sarajevu i Zavidovićima, i motel ‘Almy’ u Zenici, 6 betonskih baza, kao i najveću fabriku betonske galanterije u BiH.

Stoga, ne bez razloga, slove za bh. lidera u proizvodnji betona i betonske galanterije.

  • Posjedujemo vlastite pogone za proizvodnju betona u Sarajevu, Zenici i Zavidovićima, koje su opremljene najmodernijom tehnologijom, sukladno evropskim standardima a prevoz betona vršimo sa trideset miksera dok za ispumpavanje betona posjedujemo deset pumpi za ispumpavanje do 45 metara visine. Sve prednje navedeno omogućava nam da proizvedemo i distribuiramo preko 600 kvadrata betona/1h.

Kompanija ‘Almy’ Zenica i brend ALMY BETON dobitnik je prestižnog certifikata o fabričkoj kontroli proizvodnje betona izdat od strane GIT-ovog instituta za građevinarstvo, građevinske materijale i nemetale iz Tuzle. Potvrdu za proizvodnju vrhunskog betona potvrđuje i usvajanje standarda za kvalitet ISO 9001:2000 i ISO 9001:2008.

U sklopu internih kontrola posjedujemo i vlastitu laboratoriju za kontrolu kvaliteta betona i komponenti za beton.

Naša kompanija dobitnik je i QUDAL – Quality meDAL za proizvodnju betona i betonske galanterije. QUDAL – QUality meDAL Construction istraživanja švicarske kuće ICERTIAS mjere isključivo iskustvo, mišljenje i percepciju potrošača o ponuđačima koji nude apsolutno najvišu razinu kvaliteta. QUDAL – QUality meDAL je zlatna medalja koju nose oni proizvodi i usluge koji su apsolutno najkvaliteniji, prema mišljenju potrošača (ispitanika), neovisno o njihovoj cijeni. Posebna pažnja posvećuje se zaštiti okoline, stoga napominjemo da su uz naše betonare instalirani najsavremeniji separatori za pranje otpadnog betona, kao i separatori za oborinske i uljne vode, kao i biološki separatori za kanalizacione vode. Mi brinemo o prirodi.

Uz sve navedeno, uspješno smo sagradili i fabriku za proizvodnju praškastih materijala, boja i fasada pod brendom BAUMY koja sljedeće godine bilježi jubilej od 10 godina uspješnog rasta i širenja, kako na domaćem, tako i na inostranom tržištu – navode iz kompanije.

Sa preko 100 proizvoda iz proizvodne linije Baumy i preko 50 proizvoda iz fabrike betonske galanterije posebno su ponosni na svoja dva brenda AlmyBeton(R) i Baumy(R).

Osim proizvodnje, djelatnost kompanije je usmjerena i na trgovinu, transport roba i ugostiteljstvo. Trgovinske aktivnosti kompanije uključuju veleprodaju i maloprodaju naftnih derivata, veleprodaju i maloprodaju ulja, maziva i guma, te veleprodaju i maloprodaju građevinskih materijala i srodnih proizvoda.

  • Kompanija Almy je dugogodišnji ovlašteni distributer i uvoznik proizvoda najveće svjetske naftne kompanije Shell. Također smo i generalni distributer ulja i maziva Alpet za BiH – navode.

U okviru transportnog sektora,  kompanija posjeduje mehanizaciju od preko 200 kamiona, kako za domaći tako i za međunarodni transport i više od 30 manjih komercijalnih vozila, te predstavlja sinonim za poslovni uspjeh.

  • Rezultat dugogodišnjeg uspješnog poslovanja kompanije Almy d.o.o. u prodaji keramike, laminata, sanitarija i podova doveo je do nastanka brenda CERALMYCO i salona Ceralmyco koji nosi epitet najmodernijeg salona ove vrste u BiH, a da bi opravdao isti uveli smo i kutak za 3D dizajn vaših kupatila, kuhinja i sl. Ukoliko niste sigurni koje proizvode izabrati i kako će izgledati u vašem domu naš tim stručnjaka tu je da Vam pomogne – dodaju.

Kroz građevinsku operativu Almy Gradnja d.o.o, kompanija je u potpunosti opremljena  za izvođenje svih vrsta građevinskih radova iz oblasti visokogradnje i niskogradnje.

  • Radimo po sistemu „ključ u ruke“. Ponosimo se svojom referentnom listom koju čine: stambeni kompleks Makovi Zenica i Šip Sarajevo, stambeni kompleks Residence, stambeni objekat 3D Rosulje Sarajevo, Raiffeisen Bank, Messer BH Gas, Soda so, Akova Impex, Bosna Sema obrazovni kompleks, Univerzitet u Zenici, Gradski muzej Zenica, Kantonalno tužilaštvo Ze-Do kantona“ i mnogi drugi… U sastavu Almy gradnje nalazi se i sektor Almy metali koji raspolaže sa poslovnom zgradom i proizvodnim pogonima za izradu svih vrsta bravarije, limarije, te pogone za izradu čeličnih konstrukcija locirane u Zavidovićima ukupne površine 12.500 kvadrata – kažu iz kompanije.

U toku je i rekonstrukcija poslovnog objekta na lokaciji zgrade IK Banka-e u Zenici a novi objekat ,,Almy Business Center“ zadržava prvobitnu namjenu poslovnog objekta.

Objekat se nalazi u samom centru Zenice okružen institucijama koje su značajne za funkcioniranje grada, kao što su Gradska uprava, MUP Kantona, Kantonalno Tužilaštvo, Općinski sud, glavne poslovnice banaka, BH Telecom itd. a osim modernizacije, novim projektnim rješenjem velika pažnja je posvećena energetskoj efikasnosti objekta kao i zadovoljavanju protupožarnih i ostalih zakonskih propisa.

  • Ključ uspješnog poslovanja a samim tim i uspješne poslovne strategije se ogleda u svakodnevnom unaprijeđenju sistema poslovanja unutar kompanije, konstantnom vrijednovanju mladog i visokoobrazovanog kadra te prepoznavanju i pravovremenom reagovanju na poslovne prilike koje nam nudi tržište.

Ono što nas izdvaja od naše konkurencije jeste okrenutost ka proizvodnji kroz vlastite prozvodne pogone u Zavidovićima, Zenici i Sarajevu. Jačanje brenda Almy na BiH ali i inostranom tržištu. Konstantno ulaganje u postojeće kapacitete te investiranje u nove poslovne poduhvate – navode iz ove kompanije.



Hayat.ba

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -