Vijesti

Nešić postao najveći akcionar firme „Energoinvest automatika“

ISTOČNO SARAJEVO – Dok je Nenad Nešić zbrajao glasove osvojene na proteklim izborima, kojima se baš i ne može pohvaliti, njegov brat Predrag brojao je nove akcije koje je kupio u preduzećuEnergoinvest automatikaIstočno Sarajevo.

Foto: Enetgoinvest/Facebook

Firma „N TRADE“, u vlasništvu Predraga Nešića, proteklih dana je kupila dio akcija preduzeća „Energoinvest automatika“ u kojem je već imala oko 20 odsto vlasništva.

S obzirom na to da sada ima preko 36 odsto akcija, u skladu sa zakonom, „N TRADE“ mora objaviti ponudu za preuzimanje i ostalih akcija.

Osnovni kapital preduzeća „Energoinvest automatika“ iznosi 1.876.993 KM, a podijeljen je na 1.876.993 redovnih akcija, nominalne vrijednosti jednu  KM.

U obavještenju o sticanju akcija navedeno je da ponudilac, „N TRADE“ ima 683.050 akcija, odnosno 36,4 odsto od ukupnog broja akcija sa pravom glasa u Skupštini emitenta.

„Datum sticanja akcija je 05.10.2022. godine. Ponudilac će u postupku preuzimanja djelovati samostalno. Za svaku akciju ponudilac se obavezuje da će platiti iznos od 0,255 KM“, navedeno je u obavještenju.

Inače Predrag Nešić je direktor preduzeća „Energoinvest automatika“, a pored njega, prije ove kupovine, akcionari su bili i Božović Mlađen sa 29,9 odsto akcija, „Elko“ sa 16,29 odsto, „K-Inel“ sa 14,24 odsto, te drugi manji akcionari.

Pretežna djelatnost preduzeća je iznajmljivanje i davanje u zakup ostalih mašina, opreme i materijalnih dobara.

CAPITAL: M. Č. Lj. 

Objava Nešić postao najveći akcionar firme „Energoinvest automatika“ prenijeta sa portala Capital.ba – Informacija je capital.