Vijesti

Njemačka kompanija traži u BiH pogodnu lokaciju za veliki proizvodni pogon, zaposlit će 2.500 radnika

Njemačka kompanija traži pogodnu lokaciju za investiranje i najam ili kupovinu poslovnog zemljišta (sa poslovnim prostorom) u Bosni i Hercegovini.

Osnovni kriteriji su raspoloživost površine od 20.000 m², kao i potencijal radne snage. Planirano je zapošljavanje oko 2.500 radnika.

Kako se navodi u detaljnom opisu upita, njemačka kompanija će osnovati svoje pravno društvo/firmu i u tu svrhu traži lokaciju za svoj proizvodni pogon.

Aktivnosti bi započeli u avgustu sljedeće godine, a planirano je zapošljavanje čak 2.500 radnika; od toga 90 posto sa nižom stručnom spremom, a 10 posto sa višom stručnom spremom.

Vrijednost investicije je 30 miliona eura.

Među zahtjevima za odabir lokacije su i taj da u državi postoji međunarodni aerodrom, da je udaljenost od najbliže luke 24 sata, udaljednost od većih gradova 50 kilometara te da lokacija ima broj od 15.000 ekonomski akivne populacije.

zahtjevi-lokacija-njemacka-kompanija

Od ukupnog prostora od 20.000 kvadratnih metara, za proizvodnju je potrebno 15.000 kvadratnih metara, a ostatak je namijenjen za logističke i administrativne prostore.

Za više informacija kontaktirajte Predstavništvo njemačke privrede u Bosni i Hercegovini na nerma.salihovic@ahk.ba.(Pressmedia)