Vijesti

Njemačka porodična firma će ulagati u BiH

​Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vojin Mitrović je, zajedno sa svojim saradnicima, u četvrtak u Banjaluci održao sastanak sa predstavnicima njemačke kompanije „WET GmbH&Co.KG Wuppertal” Štefanom Pipertom, Tomasom Pipertom i Alenom Avdakovićem.

Pored predstavnika njemačke kompanije, sastanku su prisustvovali i predstavnici FIPA-e Ljiljana Bjelošević i Nina Pobrić, kao i predstavnik Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Alma Tabučić.

„WET GmbH&Co.KG Wuppertal” je njemačka porodična kompanija sa dugogodišnjim iskustvom u proizvodnji sanitarnih proizvoda i instalacionih sistema, tehnologije odvodnje i cijevnih sistema, posluje širom svijeta sa 2.500 zaposlenih i 6 proizvodnih lokacija.

Namjera kompanije je proširenje proizvodnje na područje jugoistočne Evrope.

Nakon sprovedene detaljne analize, predstavnici kompanije su iskazali zainteresovanost za investiranje na prostoru Republike Srpske, prije svega zbog stabilnosti, blizine tržišta Evropske Unije i drugih raznih pogodnosti, saopšteno je iz Ministarstva privrede i preduzetništva RS.

Kompanija namjerava da zaposli oko 150 radnika, uz planiran promet u iznosu od oko 40 miliona eura.

Ministar Mitrović je upoznao sagovornike sa spremnošću Vlade Republike Srpske i resornog ministarstva da pruži svu potrebnu pomoć ukoliko bi se investitor odlučio za Republiku Srpsku i predstavio im sve pogodnosti i podsticajne mjere koje Vlada ovog entiteta nudi potencijalnim stranim ulagačima, prenosi Biznisinfo.

(Haber.ba)