Vijesti

Njemačka traži elektrotehničare: Iskoristite priliku za posao s bruto plaćom i do 2.700 eura

Nedavno objavljeni podaci Centra za stručnost za osiguranje kvalificiranih radnika (Kofa) Njemačkog ekonomskog instituta (IW) pokazuju kako je prošle godine u Njemačkoj bilo evidentirano preko 600.000 radnih mjesta koja se nisu mogla popuniti.

To je ujedno i najveći nedostatak radne snage od 2010. godine kada se počelo sa mjerenjem.

Stoga, ne čudi da njemački poslodavci često pokušavaju doći do kvalifikovane radne snage na mnogim inostranim tržištima, pa tako i u BiH čiji građani su već dokazano vrijedni i dobri uposlenici.

Priliku da nađu posao svojih snova upravo u Njemačkoj sada imaju električari i elektrotehničari, jer je europska agencija za pomoć pri zapošljavanju na njemačkom tržištu rada, Jobstep International objavila oglas upravo za ove struke. Naime, sve osobe električarske i slične struke, koje imaju iskustvo rada i vozačku dozvolu B kategorije mogu se prijaviti na oglas. Poznavanje njemačkog jezika nije obavezno, ali je poželjno barem minimalno znanje njemačkog jezika na nivou A2.

Uslovi koje njemački poslodavac nudi jeste bruto plata 2.700 eura, osiguran smještaj, kao i podrška po dolasku u Njemačku. Već nakon šest mjeseci rada možete očekivati i bonus, koji se iz godine u godinu povećava, a moguć je dalji profesionalni razvoj i napredovanje u firmi.

Agencija Jobstep, koja već godinama pruža podršku pouzdanim i sigurnim poslodavcima u Njemačkoj, organizuje razgovore za posao koji će se održati u Tuzli od 8. do 11. maja 2023. godine.

Ukoliko ste u potrazi za poslom u Njemačkoj i imate odgovarajuće znanje, prijavite se na oglas i iskoristite priliku.

klix/press(Pressmedia)