Vijesti

NLB banka Banjaluka i Narodno pozorište RS ozvaničili partnerstvo

BANJALUKA – Dijana Grbić, direktor Narodnog pozorišta Republike Srpske i Goran Babić, predsjednik Uprave NLB banke Banjaluka, potpisali su Ugovor o sponzorstvu i saradnji kojim će NLB banka Banjaluka omogućiti podršku pri realizaciji projekata od značaja za Narodno pozorište Republike Srpske, posebno na razvoju digitalne platforme za onlajn rezervaciju i kupovinu karata za predstave nacionalnog teatra.

FOTO: NLB banka

Pored navedenog, iz NLB banke ističu i da će donacijom obezbijediti opremu kojom će slijepim, slabovidim i slušno oštećenim sugrađanima biti omogućeno praćenje određenih predstava na pozorišnom repertoaru.

„Osim naše osnovne finansijske usluge klijentima, jednako važnom smatramo podršku institucijama od društvenog značaja, posebno institucijama koje se bave očuvanjem i razvojem kulture i kulturne baštine, zato smo veoma smo ponosni na ovu saradnju sa Narodnim pozorištem Republike Srpske, koja nema samo klasičan sponzorski karakter. U želji da ostavimo trajne vrijednosti za kulturu, pozorište i publiku, u narednom periodu ćemo intenzivno raditi na pokretanju platforme koja će publici omogućiti da onlajn rezerviše i kupi karte za predstave Narodnog pozorišta, a, osim toga, Banka je potpisivanjem Ugovora omogućila i sredstva kojima će slijepim, slabovidim i slušno oštećenim sugrađanima biti omogućena oprema sa kojom će imati priliku da prate predstave u nacionalnom teatru“, naglasio je Goran Babić, predsjednik Uprave NLB banke Banjaluka.

Babić je takođe dodao da bi savremena platforma za onlajn rezervaciju i kupovinu karata trebalo da bude dostupna publici početkom 2025. godine, te da će NLB banka ubuduće realizovati i dodatne aktivnosti u cilju promocije pozorišnog i kulturnog stvaralaštva u lokalnoj zajednici u kojoj posluje. Dijana Grbić, direktorka Narodnog pozorišta Republike Srpske, izrazila je zahvalnost NLB banci Banjaluka zbog toga što prati i prepoznaje rad i vrijednosti za koje se zalaže i koje promovišu u Pozorištu.

„Neizmjerno cijenimo što će nam ova saradnja omogućiti digitalizaciju naših poslovnih procesa, zahvaljujući čemu ćemo postati prvo pozorište u Bosni i Hercegovini koje će svojoj publici omogućiti onlajn kupovinu ulaznica putem naše veb-stranice. Ali, posebno mi je zadovoljstvo što je ovim ugovorom predviđena podrška i vid pomoći marginalizovanim ciljnim grupama u našem društvu kojima pozorište do sada nije bilo dostupno. Naime, uz pomoć NLB banke Banjaluka koja ovim ugovorom postaje Banka partner NPRS-a, imaćemo priliku da svoje programske sadržaje učinimo dostupnim slijepim, slabovidim i slušno oštećenim sugrađanima“, kazala je Grbić, te naglasila da je saradnja sa NLB bankom Banjaluka još jedan dokaz da pozorišna kuća Republike Srpske, uz pomoć pravih partnera, pronalazi načine da svoje produkcione projekte približi svima, a pogotovo marginalizovanim grupama u društvu. P. R.

Objava NLB banka Banjaluka i Narodno pozorište RS ozvaničili partnerstvo prenijeta sa portala Capital.ba – Informacija je capital.