Vijesti

NOVA AKVIZICIJA VLASNIKA TELEMACHA I SPORTKLUBA: United Media postala većinski vlasnik kompanije…

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

United Media, vodeća medijska kompanija u jugoistočnoj Evropi, saopćila je da je postala većinski vlasnik slovenske medijske kuće Adria Media Ljubljana.

Nakon odobrenja nadležnih regulatornih tijela, United Media postala je vlasnik 71 posto vlasništva u kompaniji Adria Media, kući koja u svom vlasništvu ima portale i printana izdanja u Sloveniji, ističe se u saopćenju.

“Izuzetno mi je drago što smo završili proces preuzimanja i što je kompanija Adria Media postale dio portfolija United Medije. U svom vlasništvu imaju najbrže rastući digitalni portfolio koji trenutno zauzima 3. mjesto među svim portalima u Sloveniji. Nastavit ćemo razvijati ono što je već sada jako uspješan biznis i da kroz ovo partnerstvo i nova ulaganja dođemo do nove publike”, kazala je izvršna direktorica United Medije Aleksandra Subotić.

Adria Media je, kako se navodi, izdavačka kuća s portfoliom najvažnijih nacionalnih i internacionalnih tiskanih i digitalnih brendova Metropolitan, Avto Magazin, Govori se, Aktivni, Cosmopolitan, Elle, Sensa i Story. Svojoj publici dodatno nudi i specijalne dodatke koji im omogućavaju dodatni sadržaj i zadovoljavaju rastuću potrebu publike za pouzdanim i zanimljivim temama.

Prema službenim mjerenjima slovenskog MOSS-a, digitalna izdanja Adria Medije su četvrti izdavač u zemlji i imaju 52% reacha na slovenskom tržištu.

United Media posluje u osam zemalja u čijem se portfoliju nalazi 58 televizijskih kanala, 28 portala, šest printanih izdanja i pet radijskih stanica.



(Pressmedia)

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -