Vijesti

Nova banka predstavlja digitalni novčanik Google Pay™ za Mastercard korisnike

BANJALUKA – Nova banka prati i podržava digitalne inovacije, te je za korisnike Mastercard® platnih kartica omogućila korišćenje inovativnog načina beskontaktnog plaćanja putem Google Pay digitalnog novčanika.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -
Nova banka

Foto: Gerila.info

Google Pay je digitalni novčanik koji omogućava brzo i sigurno obavljanje transakcija putem mobilnih telefona i pametnih satova (Android uređaja, Wear OS). Sa dostupnošću u više od 70 zemalja i teritorija, ima značajnu ulogu u konkurentnosti na tržištu.

„Za korišćenje Google Pay digitalnog novčanika, korisnici usluga Nove banke nisu u obavezi da dolaze u poslovnicu i podnose zahtjev za korišćenje. Ukoliko su korisnici platnih kartica iz Mastercard programa, čiji je izdavatelj Nova banka, uslugu mogu koristiti preuzimanjem Google Wallet aplikacije sa Google Play trgovine, nakon čega je potrebno da digitalizuju svoje platne kartice. Pored navedenog, korisnici mogu da izvrše digitalizaciju loyalty kartica koje posjeduju kod domaćih ili stranih trgovaca, koji podržavaju ovu uslugu“, saopšteno je danas iz Nove banke.

Zbog jednostavnosti i brzine, Google Pay digitalni novčanik karakteriše sjajno korisničko iskustvo. Korisnici  Mastercard platnih kartica Nove banke mogu da vrše plaćanja proizvoda i usluga na POS terminalima beskontaktnim putem, odnosno prislanjanjem mobilnog telefona ili pametnog sata na POS terminal. Za obavljanje plaćanja nije potreban unos PIN koda platne kartice, nego je dovoljno samo otključati ekran uređaja.

“Pored navedenog, sa digitalnim novčanikom korisnici imaju mogućnost da podižu gotovinu na bankomatima sa oznakom beskontaktnog prihvata kartica. Plaćanje na internetu korišćenjem Google Pay, kod trgovaca koji podržavaju ovu opciju, značajno je pojednostavljeno u odnosu na plaćanje fizičkom karticom, jer je dovoljno da korisnik odabere opciju Google Pay i unese sigurnosni kod kartice (CVV), bez unosa dodatnih podataka”, dodaje se u saopštenju.

Ključna komponenta Google Pay digitalnog novčanika je sigurnost, jer štiti podatke korisnika kartica zamjenom brojeva kartice jedinstvenim alternativnim brojem kartice ili tokenom koji je povezan sa dinamičkim sigurnosnim kodom, što znači da u procesu transakcije ne postoji stvarni broj fizičke kartice, čime su podaci zaštićeni od neovlaštenog korišćenja. Dodatna sigurnost je obavezna zaštita ekrana uređaja, odnosno digitalni novčanik nije moguće koristiti ukoliko korisnik ne postavi zaštitu na ekran uređaja (lozinka, otisak prsta, prepoznavanje lica i sl.).

“Inovacija i optimizacija samo su neke od smjernica kojima se Nova banka vodi prilikom unapređenja usluga i implementacije novih proizvoda i funkcionalnosti, a ključni motiv za promjene predstavlja zadovoljstvo korisnika i jačanje pouzdanosti u korištenju digitalnih servisa”, ističe se u saopštenju Nove banke. PR

Objava Nova banka predstavlja digitalni novčanik Google Pay™ za Mastercard korisnike prenijeta sa portala Capital.ba – Informacija je capital.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -