Vijesti

OGRANIČITE UVOZ MESA Pašalić uptio apel Savjetu ministara BiH

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić rekao je danas da je potrebno da Savjet ministara usvoji određene zaštitne mjere za uvoz mesa.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

„Tražio sam od Savjeta ministra zaštitne mjere kada je riječ o uvozu mesa. Imamo podršku ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Staše Košarca i svih srpskih ministara, ali ne i ostalih – rekao je Pašalić.

On kaže da je uvijek izgovor Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa EU.

– Sporazum je loše ispregovaran. Ne tražimo da se zabrani totalno uvoz mesa, nego da se donesu određene mjere kako bi se uvoz obeshrabrio, a da se kupuje od naših domaćih proizvođača – naglasio je Pašalić.

On je najavio da će se danas u Bijeljini sastati sa poljoprivrednim proizvođačima.

– Ja i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik danas ćemo u 15.00 časova biti u Bijeljini sa poljoprivrednim proizvođačima. To je redovni sastanak. Razgovaraćemo o proizvodnji, o tome šta možemo dodatno da pomognemo – rekao je Pašalić za RTRS.

On je dodao da je Vlada Republike Srpske imala razumijevanja prema poljoprivrednim proizvođačima, te podsjetio da se u ovu godinu ušlo sa 75 miliona KM kroz agrarni budžet, a da je sada on dostigao 105 miliona.

Kako je pojasnio, riječ je o sredstvima iz Kompenzacionog fonda, a to povećanje od 30 miliona govori o namjeri da se pomogne poljoprivreda.

– Hrane imamo dovoljno, mislim da neće biti problema u budućnosti – rekao je Pašalić.

On je ponovio da očekuje dobru godinu kada je riječ o zasijanim površinama.

– Imamo zabrinutost zbog vremenskih prilika, ali nećemo imati problema – rekao je Pašalić, te dodao da se u Republici Srpskoj mnogo ulaže i u sistem navodnjavanja, te da “Protivgradna preventiva” dobro radi svoj posao.

BONUS VIDEO:

Objava OGRANIČITE UVOZ MESA Pašalić uptio apel Savjetu ministara BiH prenesena sa portala Aloonline.ba.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -