Vijesti

OGRANIČITE UVOZ MESA Pašalić uptio apel Savjetu ministara BiH

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić rekao je danas da je potrebno da Savjet ministara usvoji određene zaštitne mjere za uvoz mesa.

„Tražio sam od Savjeta ministra zaštitne mjere kada je riječ o uvozu mesa. Imamo podršku ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Staše Košarca i svih srpskih ministara, ali ne i ostalih – rekao je Pašalić.

On kaže da je uvijek izgovor Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa EU.

– Sporazum je loše ispregovaran. Ne tražimo da se zabrani totalno uvoz mesa, nego da se donesu određene mjere kako bi se uvoz obeshrabrio, a da se kupuje od naših domaćih proizvođača – naglasio je Pašalić.

On je najavio da će se danas u Bijeljini sastati sa poljoprivrednim proizvođačima.

– Ja i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik danas ćemo u 15.00 časova biti u Bijeljini sa poljoprivrednim proizvođačima. To je redovni sastanak. Razgovaraćemo o proizvodnji, o tome šta možemo dodatno da pomognemo – rekao je Pašalić za RTRS.

On je dodao da je Vlada Republike Srpske imala razumijevanja prema poljoprivrednim proizvođačima, te podsjetio da se u ovu godinu ušlo sa 75 miliona KM kroz agrarni budžet, a da je sada on dostigao 105 miliona.

Kako je pojasnio, riječ je o sredstvima iz Kompenzacionog fonda, a to povećanje od 30 miliona govori o namjeri da se pomogne poljoprivreda.

– Hrane imamo dovoljno, mislim da neće biti problema u budućnosti – rekao je Pašalić.

On je ponovio da očekuje dobru godinu kada je riječ o zasijanim površinama.

– Imamo zabrinutost zbog vremenskih prilika, ali nećemo imati problema – rekao je Pašalić, te dodao da se u Republici Srpskoj mnogo ulaže i u sistem navodnjavanja, te da “Protivgradna preventiva” dobro radi svoj posao.

BONUS VIDEO:

Objava OGRANIČITE UVOZ MESA Pašalić uptio apel Savjetu ministara BiH prenesena sa portala Aloonline.ba.