Vijesti

OTVORENA KONFERENCIJA „JA, PREDUZETNIK“: Jaka poslovna zajednica je interes svih u Republici Srpskoj

U Banjaluci je danas svečano otvorena konferencija „Ja, preduzetnik“, koja  će trajati dva dana. Konferenciju je otvorio ​Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske dr Željko Budimir.

U ime kompanije koja je generalni sponzor ove manifestacije, prisutnima se obratila Jelena Trivan, generalna direktorka m:tel-a riječima: „Mi smo podržali konferenciju zato što imamo interes da biznis zajednica u Republici Srpskoj bude što jača i zato što smatramo da mala i srednja preduzeća trebaju podršku nas jačih. Dajemo im podršku u IT smislu, kao i u smislu tehnoloških znanja i mogućnosti da koriste naše servise. Hoćemo i kroz ove konferencije da ih osnažimo i naučimo iskustvima kako da postanu otporniji za tržišne udarce. Što se nas tiče, osim na finansijsku pomoć, mogu da računaju i na pomoć naših različitih servisa i tehnologija koje će im pomoći u biznisu.“

Ova dvodnevna konferencija pruža priliku svima u svijetu biznisa, da razmijene iskustva, ali i steknu nova znanja. Hotel Coutyard by Marriot, ovim povodom, tokom dva konferencijska dana, ugostiće brojne preduzetnike iz regiona koji će svojim iskustvima pomoći svima koji su na preduzetničkom putu ili žele da krenu njime. Neka od poznatih imena koji će biti govornici i panelisti su, osim konsultanta i osnivača platforme „Ja, Preduzetnik“ Đorđa Petrovića, predstavnik Inspira grupe Branimir Gajić, predstavnica Beorola Sanja Jakovljević, te osnivač brenda Bakina tajna Vaso Lekić.

FOTO: Ustupljena fotografija

Takođe, učesnici konferencije imaju priliku da čuju i iskustva savjetnice za rast i razvoj lidera, menadžera, preduzetnika i kompanija Dragane Đermanović, koju je njemački magazin Hundert svrstao među top 100 preduzetnica Evrope. Među govornicima je i Dubravka Bjekić suosnivačica i generalna direktorka PaySpot kompanije, te predsjednik Upravnog odbora slovenačke kompanije Hidria Iztok Seljak, kao i predsjednik UO Infinity International Group Bojan Vujić.

Platforma „Ja, preduzetnik“, u Srbiji je prošle godine proglašena za nacionalnog pobjednika EEPA nagrade za promociju preduzetništva koju dodjeljuje Evropska komisija na nivou cijele Evrope. Za prvi regionalni iskorak ove konferencije, organizatori su izabrali upravo Banjaluku i Republiku Srpsku.

PR

BONUS VIDEO:

Objava OTVORENA KONFERENCIJA „JA, PREDUZETNIK“: Jaka poslovna zajednica je interes svih u Republici Srpskoj prenesena sa portala Aloonline.ba.