Vijesti

OVAJ BH. GRAD JE NAJPOVOLJNIJI U EVROPI ZA RAD IZ DRUGE DRŽAVE


U vrijeme modernih tehnologija koje omogućavaju opcije za rad iz drugih država, mnoge zanima u kojim zemljama će najjeftinije proći ukoliko se odluče na opciju rada na daljinu.

Kompanija Brother UK izvršila je istraživanje kako bi otkrila gdje je u Evropi najjeftinije, ali i najskuplje mjesto za rad na daljinu.

Brother UK je analizirao faktore kao što su brzina Wi-Fi mreže, cijena iznajmljivanja stana, električne energije, kao i bezbjednost mjesta, i svakoj destinaciji dao ocjenu od maksimalno 100.

Najpovoljniji grad za one koji rade na daljinu na ovoj listi je Tuzla za koju su naveli da jednokrevetni stan u centru grada košta samo oko 207 evra mjesečno, a da je hrana van kuće takođe superjeftina – prosječan obrok košta samo 4,11 evra.

Rumunija je bila ta koja je sa svojim gradovima dominirala na listi najjeftinijih gradova, zauzimajući pet od 10 najboljih mjesta. Troškovi interneta u Oradei, koja je zauzela drugo mjesto, iznose samo 7,42 evra, ali gradovi poput Krajove i Sibiua našli su se na listi zahvaljujući njihovoj pristupačnosti,prenosi ATV.

U nastavku pogledajte kompletnu listu evropskih gradova iz kojih je najpovoljnije raditi na daljinu:

1. Tuzla, BiH

2. Oradea, Rumunija

3. Krajova, Rumunija

4. Plovdiv, Bugarska

5. Jaši, Rumunija

6. Temišvar, Rumunija

7. Sibiu, Rumunija

8. Skoplje, Sjeverna Makedonija

9. Niš, Srbija

10. Sarajevo, BiH

Hayat.ba