Vijesti

Ovaj podatak govori da bitcoin uskoro “leti” prema rekordu

Prema izvještaju KuCoin Researcha, povećanje priljeva stablecoina potaknuto je nadolazećim događajem prepolovljenja ponude Bitcoina, koji će se dogoditi za sedam dana.

Izvještaj detaljno opisuje kako se izdavanje Tethera i USD Coina nastavlja povećavati, odražavajući daljnji porast entuzijazma evropskih i američkih ulagača za kripto imovinu.

Dok su Binance USD, True USD (TUSD) i PayPal USD (PYUSD) zabilježili pad u izdavanju, dva najveća stabilcoina po tržišnoj kapitalizaciji nastavila su pritjecati na tržište.

Analitičari KuCoin Researcha napisali su:

“Izdavanje USDT poraslo je za 5,825 milijardi u martu, a izdanje USDC poraslo je za 3,803 milijarde, pokazujući značajan porast u poređenju s prethodnim mjesecom.”

Ovo povećanje stanja stablecoina dogodilo se početkom marta, prije nego što je Bitcoin dostigao najviši nivo svih vremena, prenosi SEEbiz.

Podaci analitičara iz Glassnodea detaljno pokazuju da je Tetherov USDT zabilježio najveći priljev u berze 3. marta, porastao za 192% sa 806,2 miliona dolara na 2,466 milijardi dolara 5. marta. Imajte na umu da je BTC 5. marta probio svoju prethodnu najvišu vrijednost svih vremena od 69 800 dolara.

“Tokom tog perioda, u poređenju s drugim stablecoinima, korelacija između USDT-a u CEX-u i cijene BTC-a bila je veća.”

Čini se da se sličan scenarij odvija tokom posljednjih nekoliko dana, s ukupnim saldom stablecoina na svim berzama koji se povećao sa 19,7 milijardi dolara 7. aprila na trenutnu vrijednost od 20,34 milijarde dolara, prema podacima Glassnodea. Ovo sugeriše da se trgovci pripremaju za otvaranje novih pozicija, očekujući da će Bitcoin nastaviti svoj uzlazni trend.

Dodatni podaci iz CryptoQuant-a otkrivaju da dok su stanja stabilnih kovanica na kripto berzama porasla u posljednjih nekoliko dana, broj transakcija polaganja stabilnih kovanica na berze također je porastao u istom periodu, piše biznis.

(Haber.ba)