Vijesti

Ovo je firma u BiH koja je isplatila bonuse radnicima i do 4.000 KM

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Skandinavski lanac trgovina za namještaj i uređenje doma, JYSK, ima dugogodišnju tradiciju njegovanja odnosa sa svojim zaposlenima. Nedavno je stavljen na Forbesovu listu najboljih poslodavaca na svijetu, a provodi i internu anketu o zadovoljstvu zaposlenih (ESS) koja ima 100 posto odaziv.

Jedna od najvažnijih pogodnosti koje ova kompanija osigurava za svoje zaposlene je nagrađivanje velikim bonusima, a ove godine ukupan iznos isplaćenih bonusa u prodavnicama u BiH iznosi čak 409.161 KM, javljaju Poslovne novine.

Zahvaljujući uspješnom poslovanju i zapaženim rezultatima tokom 2021/2022. godine, najviši pojedinačni bonusi zaposlenih dostigli su iznos od gotovo 4.000 KM.

Igor Opačić, Retail manager i član Uprave u kompaniji JYSK, naglasio je da su zaposleni njihovi najvrijedniji resursi.

“Primarno nam je da motivišemo naše zaposlene i da im osiguramo pozitivno radno okruženje, kako bi se svi osjećali ugodno i zadovoljno. U svakoj našoj prodavnici, zaposleni imaju mogućnost ostvariti bonus u skladu sa rastom prometa pojedine prodavnice u odnosu na prethodnu godinu. Važno je naglasiti da visina bonusa zavisi samo od rasta prometa, pa samim tim gornja granica iznosa ne postoji. Ovakav sistem se do sada pokazao uspješnim, a budući da se bonus na promet isplaćuje na temelju zajedničkog rada, bez obzira na radno mjesto u prodavnici, podstiče i sjajnu timsku atmosferu. Sve ovo čini da i naši kupci dobiju najkvalitetniju uslugu”, izjavio je Opačić.

Tri najuspješnije trgovine

Tokom finansijske godine 2021/2022. najuspješnija trgovina sa najvećim isplaćenim bonusom od čak 41.864 KM bila je JYSK trgovina iz Novog Sarajeva.

Ova trgovina broji 16 zaposlenih, od kojih je svakom isplaćeno 2.616 KM bonusa.

JYSK trgovina Stup Sarajevo bila je najuspješnija po visini pojedinačno isplaćenog bonusa po zaposleniku. U toj je prodavnici svakom od zaposlenih isplaćeno 3.866 KM.

Po uspješnosti i veličini isplaćenog bonusa slijedi ih još JYSK prodavnica Čajevec, Banjaluka.

Prva JYSK trgovina otvorena je u Danskoj 1979. godine, a danas ova kompanija posluje u 48 država sa više od 3.200 trgovina i webshopova. U BiH kompanija posluje sa 28 prodavnica, prenose Poslovne novine.

BUKA/PRESS(Pressmedia)

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -