Vijesti

PO UGLEDU NA ZEMLJE OKRUŽENJA Višković: Određeni proizvodi uskoro po značajno nižim cijenema

Radovan Višković, predsjednik Vlade Republike Srpske, poručio je danas građanima da će se uskoro na rafovima trgovaca u Republici Srpskoj pojaviti određen broj proizvoda po značajno nižim cijenema.

Višković je danas u Banjaluci, zajedno sa ministrom trgovine i turizma Denisom Šulićem, razgovarao sa predstavnicima trgovaca, dobavljača i domaćih proizvođača na temu mogućnosti proširenja kampanje „Društveno odgovorno“, u čijem je središtu iskazivanje solidarnosti prema potrošačima, plasiranjem proizvoda po nižim cijenama u prodajnim objektima u Republici Srpskoj.

„Danas smo imali sasatanak da, po ugledu na zemlje okruženja, i Republika Srpska napravi određeni broj proizvoda koji će u narednom periodu imati snižene cijene i time pomognemo građanima Republike Srpske u vremenu koje je izazovno“, izjavio je Višković.

Zahvalio je svim učesnicima sastanka koji su se brzo odazvali pozivu na sastanak iz Ministarstva trgovine i turizma i bezrezervno podržali inicijativu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika. Dodao je da će još razmotriti koliko proizvoda će biti obuhvaćeno ovom inicijativom, na osnovu broja proizvođača koji su se odazvali na poziv.

Višković je rekao da su na sastanku bili i predstavnici kompanije „Neoplanta“ iz Novog Sada koji su podržali ovu akciju.

„Većina proizvođača je rekla da će te proizvode da daju sa nula maržom, što znači da će ti proizvodi biti značajno povoljniji nego sada“, poručio je Višković.

Premijer je rekao da će se na rafovima trgovačkih lanaca, čiji su predstavnici danas bili na sastanku, vrlo brzo naći proizvodi po znatno nižim cijenama.

Odziv na današnji sastanak predstavnika trgovaca, dobavljača i domaćih proizvođača bio je veliki i na sastanku je iskazano opredjeljenje svih učesnika za učešće u kampanji snižavanja cijena pojedinih proizvoda.

Proizvođači spremni da spuste marže: Moguć pad cijena na domaćem tržištu

BONUS VIDEO:

Objava PO UGLEDU NA ZEMLJE OKRUŽENJA Višković: Određeni proizvodi uskoro po značajno nižim cijenema prenesena sa portala Aloonline.ba.