Vijesti

POČEO XXI MEĐUNARODNI SIMPOZIJ REVICONA – FUTUR PRVI: NAKON DVIJE GODINE PONOVO U NEUMU

[ad_1]

Pandemija koronavirusa uveliko je promijenila živote, pa su zbog toga brojni, čak i tradicionalni događaji odgođeni, prolongirani, ili održavani online.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od njih je i Međunarodni simpozij kojeg svake organizuje konsultantska kuća Revicon. Sve aktivnosti odvijale su se online, a kako je stanje uveliko bolje, Revicon je nastavio svoju tradiciju.

U Neumu je danas počeo XXI Međunarodni simpozij Revicona – FUTUR PRVI. Trodnevi program koji je počeo obraćanjem direktora Revicona, gospodina Marina Ivaniševića, okupio je nekoliko stotina učesnika. Promjene u ekonomiji i poslovno izvještavanje, stanje i utjecaji na finansijsku snagu privrede BiH, te izazovi finansija, računovodstva, i revizije u doba digitalne transformacije neke su od tema o kojima će se razgovarati na današnjem panelu.

  • Treba nam puno vremena da bi odgovorili na to šta je sve fokus i šta je važno u ovom vremenskom periodu nakon dvije godine. Već dvije godine nismo bili ovdje. Ovogodišnji simpozij nosi naziv FUTUR PRVI, dakle sutrašnjica, sve ono što se događa u narednom vremenskom periodu kao posljedica onoga što se događalo u proteklom periodu. Ne trebam posebno naglašavati ni pandemiju, ni rat koji je zadesio Ukrajinu, a na što smo mi u BiH posebno osjetljivi. Sve to skupa što se događalo, i što se događa izazvalo je velike promjene. Jedna od najvećih jeste odluka da se zaštiti zemlja u najširem smislu riječi, da se zaštite ljudi, i da se zaustave nedaće koje ljudi proizvode, a sve u cilju potencijalnog opstanka ljudsskog roda. Dakle zelena tranzicija je osnova onoga što ćemo raditi. Onda samim tim promjena ekonomskih paradigmi, i sve moguće promjene jesu ralog bog kojeg ćemo razgovarati ovdje, i sve ono što će se u tim promjenama reflektirati na profesiju kojom se bavimo, dakle finansijsko, računovodstveno, revizijsko, interna revizija i slično. Mi sada moramo pokušati da se pripremimo, da kada dođe do tih promjena, da ne budemo van voza, ili u zadnjem vagonu, nego da budemo spremni – rekao je Ivanišević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S tim u vezi naglasio je važnost kordiniranih aktivnosti s državnim institucijama.

  • Rekao bih da su to sve koordinirane aktivnosti, mi smo s predstavnicima institucija stalno u komunikaciji, razgovaramo, dogovaramo, planiramo razrađujemo, i rješavamo probleme koji će nas zadesiti. I pokušavamo da to kažemo ovih ljudima koji će biti tu tri dana, kako ne bi bili zatečeni, i kako bi svi skupa bili spremni -zaključio je Ivanišević.

U fokusu sutrašnjih razgovora bit će računovodstvo i revizija, a predavanja i diskusije počinju u 10 sati.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.



Hayat.ba