Vijesti

Pogledajte kako izgleda najveće Lidlovo gradilište u Bosni i Hercegovini

Radovi na izgradnji velikog logističkog centra kompanije Lidl BH u Lepenici kod Kiseljaka u posljednje vrijeme su se intenzivirali.

Kako se danas uvjerila ekipa portala BiznisInfo.ba, radovi se odvijaju punom parom a na gradilištu je veliki broj mašina koje užurbano pripremaju teren za gradnju.

Podsjetimo, na ovom mjestu Lidl gradi svoje centralno skladište i logistički centara za Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru.

Osim toga, kako saznajemo, Lidl je ovu parcelu u međuvremenu uknjižio u svoje vlasništvo. Ranije se parcela vodila na jednu domaću kompaniju koja je vjerovatno imala dogovor s Lidlom.

Impozantno gradilište se nalazi nadomak Sarajeva, uz sami autoput, što će Lidlu omogućiti dobru povezanost sa svojim prodajnim centrima širom države.  

Ovo je trenutno najveće gradilište ove kompanije u Bosni i Hercegovini, a vjerovatno i cijelom regionu. Njemački div paralelno ulazi na četiri regionalna tržišta – BiH, Crne Gore, Kosova i Sjeverne Makedonije.

Kada je riječ o našoj zemlji, jedan prodajni objekat je već izgrađen – onaj u Bijeljini, ali će čekati s otvaranjem dok još nekoliko marketa bude izgrađeno te dok bude spremna čitava infrastruktura.

Trenutno se priprema gradnja nekoliko Lidlovih objekata u raznim gradovima. U Sarajevu je odabrana lokacija u Halilovićima ali gradnja još nije počela.

Kapital kompanije Lidl BH trenutno iznosi 147 miliona KM.(Pressmedia)