Vijesti

Ponovo otvoren kultni sarajevski hotel ‘Bristol’

Nakon što je zatvoren 8. jula 2020. godine, uz obrazloženje menadžmenta da je to privremeno zbog teške ekonomske situacije izazvane pandemijom koronavirusa, od prošle sedmice je ponovo u funkciji.

Plavo-bijeli baloni na ulazu, uz poruku dobrodošlice, potvrda su lijepih vijesti – kultni sarajevski hotel Novotel Bristol ponovo je počeo sa radom i otvorio je svoja vrata za goste iz cijelog svijeta.

Nakon što je zatvoren 8. jula 2020. godine, uz obrazloženje menadžmenta da je to privremeno zbog teške ekonomske situacije izazvane pandemijom koronavirusa, od prošlog četvrtka je ponovo u funkciji.

– Od danas smo otvoreni u punom kapacitetu. Uz smještajne kapacitete u funkciji su i restoran i kafić – potvrđeno je 5. maja za Faktor.

Posebna zanimljivost u vezi s hotelom Bristol je da je njegovo prvo otvaranje bilo na Dan oslobođenja Sarajeva, 6. aprila 1945. godine, zatvoren je također 6. aprila 1992. godine i ponovo je otvoren 6. aprila 2011. godine.

Hotel Novotel Sarajevo Bristol nudi 186 soba, sedam soba za sastanke, restoran i fitness, te wellness centar s unutrašnjim bazenom.



(Pressmedia)