Vijesti

POSAO ZA VIŠE OD 300 RADNIKA: U OVOM BH. GRADU OTVARA SE NOVA FABRIKA


Konjic bi trebao postati svjetski centar za proizvodnju konusnih valjaka jer je japanski kapital investira 50 miliona KM u fabriku koja bi trebala zapošljavati više od 300 radnika.

Kompanija Tsubaki-Nakashima TN Bosnia d.o.o. Konjic već je pri kraju relizacije ove investicije, zapravo značajnog unaprijeđenja onog što već imaju u ovom hercegovačkom gradiću.

Japanski investitor na različite načine prisutan je u Konjicu još od 1984. godine i bavi se proizvodnjom konusnih valjaka, nezaobilaznih komponenti za autoindustriju i željeznice, a od početka 2021. godine radi na otvaranju novih kapaciteta u konjičkoj industrijskoj zoni.

  • Ovo je za nas, naše poslovanje i naše japanske vlasnike veliki projekat, jer smo izgradili proizvodnu halu s 10.000 kvadratnih metara, postepeno je popunjavali opremom i zapošljavali nove radnike. Projekat je od velikog značaja za lokalnu zajednicu i mlade ljude koji će dobiti mogućnost da rade za jednu ovakvu kompaniju, koja je 100 posto izvozno orjentisana i ima tržište na svim kontinentima – kazao je Zlatko Hadžimahović, direktor konjičko-japanske kompanije.

Investitori ističu i kako je Investicija realizirana u saradnji s općinskom administracijom i načelnikom Osmanom Ćatićem piše Klix.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.



Hayat.ba