Vijesti

POTPISANA DEKLARACIJA: Korak bliže smanjenju cijena rominga između EU i Balkana

Jedan od najvećih pružalaca telekomunikacionih i medijskih usluga u jugoistočnoj Evropi “Junajted grup” danas je u Briselu potpisao Deklaraciju EU i Balkana o romingu, čime se pridružio inicijativi koja će dovesti do smanjivanja cijena prenosa podataka u romingu između EU i regiona od 1. oktobra.

“Junajted grup”, koji čine “Nova”, “Total TV”, “Telemah”, “SBB” i druge regionalne telekomunikacione platforme, deklaraciju je potpisao na sastanku telekom operatera iz EU i regiona koji su organizovali Evropska komisija i Savjet za regionalnu saradnju (RCC), saopšteno je iz Savjeta.

Generalni sekretar RCC Majlinda Bregu izrazila je zadovoljstvo jer se i ostali telekom operateri pridružuju Deklaraciji o romingu potpisanoj između EU i Balkana.

“Inicijativa na čijoj realizaciji radimo sa Evropskom komisijom će donijeti konkretne koristi građanima našeg regiona, ali i EU”, naglasila je Bregu.

Bregu je istakla da RCC neumorno radi na tome da se što više telekom operatera pridruži ovoj inicijativi.

“Pred svima nama je još mnogo posla, ali s nestrpljenjem čekamo oktobar”, zaključila je Bregu.

Iz RCC-a su podsjetili da su telekom operateri iz EU i regiona, nastavljajući uspješan režim rominga kao kod kuće u EU i na Balkanu, na samitu EU i Balkana u decembru prošle godine u Tirani potpisali Deklaraciju o romingu i tako omogućili smanjivanje cijena prenosa podataka u romingu između EU i regiona od 1. oktobra.

Deklaracija je rezultat snažnog angažmana telekom operatera iz EU i sa Balkana, kao i podrške Evropske komisije, RCC-a, te vlasti iz regiona i u skladu je sa Akcionim planom za zajedničko regionalno tržište.

BONUS VIDEO:

Objava POTPISANA DEKLARACIJA: Korak bliže smanjenju cijena rominga između EU i Balkana prenesena sa portala Aloonline.ba.