Vijesti

POZNATO KAD PEPCO OTVARA PRVU PRODAVNICU U BIH

[ad_1]

Više od devet mjeseci nakon što je najavio svoj ulazak na tržište Bosne i Hercegovine, poljski lanac za prodaju odjeće i kućanskih potrepština otvoriće u West Gate Retail parku na zapadnom ulazu u Sarajevo.

Otvorenje prodavnice zakazano je za 14. septembar.

Takođe, kompanija radi i na otvaranju prodavnice TC Plaza u Mostaru, ali i nekoliko drugih lokacija u zemlji.

Sudeći prema nedavno objavljenim oglasima o otvaranju radnih mjesta u kojima traži više radnika, maloprodajni objekti mogli bi biti otvoreni i u Banjoj Luci, Brčkom, Istočnom Sarajevu i Bosanskoj Gradišci.

Kako je ranije objavljeno, Bosna i Hercegovina je 19. tržište za Pepco brend. Ovaj lanac ima više desetina hiljada radnika, u više od 3.000 trgovina na starom kontitentu i slovi kao najbrže rastući evropski brend, navode Nezavisne novine.

Inače, nakon što je prije dvije sedmice objavljena vijest o likvidaciji Steinhoff Internationala, većinskog vlasnika ovog popularnog lanca odjećom i kućanskim potrepštinama, o svemu se službeno oglasila i Pepco grupacija.

  • Radi izbjegavanja sumnje, želimo vas obavijestiti da to neće uticati na Grupu Pepco N.V. (Pepco), koja je već nekoliko godina odvojena od Steinhoffa. Pepco posluje kao samostalna, uspješna firma, s vlastitim finansiranjem i snažnim bilansom, poručili su, te dodali da se investiranje u BiH odvija prema planu- navode.

Hayat.ba