Vijesti

Prnjavor naplatio kompletan dug od „Lutrije RS“

PRNJAVOR – Nakon tri godine pravne bitke, opština Prnjavor uspjela je od „Lutrije Republike Srpske“ da naplati kompletan dug od 1,2 miliona KM, potvrdio je danas načelnik ove opštine Darko Tomaš.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Foto: K3

“Cjelokupan iznos koji smo potraživali od ’Lutrije RS’, uplaćen je prošle sedmice. Ranije smo izjavili da je „Lutrija“ dužna da opštini 954.818.KM, plus pripadajuće kamate, a s obzirom na to da nisu uplatili na vrijeme i da smo skoro tri godine vodili pravnu bitku, mi smo do današnjeg dana naplatili 954.818 KM osnovnog duga i preko 250.812 KM zakonske zatezne kamate“, rekao je Tomaš.

Kazao je da se novac nalazi na računu opštine Prnjavor i da će biti upotrijebljen za izgradnju sportske sale.

„Zadovoljstvo mi je što je naša opština jedina lokalna zajednica koja je shvatila da je ovo porez koji pripada lokalnoj zajednici i izborili smo se za to”, kazao je Tomaš.

CAPITAL je ranije pisao da je „Lutrija“ isplatila samo dio novca koji duguje opštini Prnjavor te da je primorana da se zaduži kako bi izmirila taj dug. Međutim, niko od banaka nije bio zainteresovan da ih kreditira zbog čega su na kraju odlučili da kao zalog ponude poslovni prostor u centru Banjaluke, ali i da pristanu na veću kamatnu stopu.  K3/CAPITAL

Objava Prnjavor naplatio kompletan dug od „Lutrije RS“ prenijeta sa portala Capital.ba – Informacija je capital.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -