Vijesti

PRODALA IMAGINARNI TOKARSKI STROJ! Dubičanka osumnjičena da je firmu iz Hrvatske oštetila za 100.000 maraka

E.V. iz Bosanske Dubice osumnjičena je da je kao vlasnik i odgovorno lice firme omogućila neovlaštenoj osobi da je zastupa i dovede u zabludu firmu iz Hrvatske da uplati 51.000 eura za tokarski stroj koji nije isporučen.

Naime, službenici Policijske uprave Prijedor Okružnom javnom tužilaštvu u tom gradu podnijeli su izvještaj protiv E.V. zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivična djela poslovna prevara i zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja.

– Osumnjičena E.V. se tereti da je kao vlasnik i odgovorno lice društva ograničene odgovornosti iz Bosanske Dubice omogućila drugom licu da bez zasnovanog radnog odnosa i stvarnih ovlaštenja zastupa to privredno društvo, te u namjeri sticanja protivpravne imovinske koristi dovede u zabludu pravno lice iz Hrvatske da će im uz avansnu uplatu od 51.000 eura isporučiti tokarski stroj, nakon čega nije izvršena isporuka robe niti povrat uplaćenog avansa, navode iz policije.

Dodaju da je na ovaj način osumnjičena pribavila protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 51.000 eura, za koliko je ujedno oštećeno pravno lice iz Hrvatske.



(Pressmedia)