Vijesti

Rekordni prihodi Elekroprivrede RS od 1,1 milijardu KM

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Generalni direktor “Elektroprivrede Republike Srpske” Luka Petrović izjavio je da je ova kompanija ostvarila prihod u ovoj godini od milijardu i stotinu miliona KM, što je rekord od osnivanja preduzeća.

“`Elektroprivreda Republike Srpske` je važan stub razvoja privrede u Republici Srpskoj i važan uplatilac prihoda u republički budžet”, rekao je Petrović.

On je rekao da je “Elektroprivreda Republike Srpske” jedini izvoznik električne energije u regionu.Prema njegovim riječima, napravljen je niz programa i pokrenute aktivnosti kako bi se dodatno osigurala stabilnost i nezavisnost energetskog sistema Republike Srpske.“To je, prvenstveno, program koji smo promovisali i koji ćemo implementirali od oktobra. Od oktobarskih računa do marta potrošaču koji uštedi energiju na svom ličnom budžetu mi ćemo dati popuste koji iznose za, na primjer, račun od 100 KM platiće 42 ili 43 KM”, istakao je Petrović za ATV.

Petrović je rekao da “Elektroprivreda Republike Srpske” ima više od 8.700 radnika u sistemu.

“Dolaze nove generacije koje će ostati unapređivati Republiku Srpsku i njen energetski sektor. Vjerujem da će tada `Elektroprivreda` biti još naprednija i stabilnija”, zaključio je Petrović. “Elektroprivreda Republike Srpske” juče je proslavila 30 godina od osnivanja.

BIZNISINFO/PRESS(Pressmedia)

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -