Vijesti

Rimac investirao u start-up iz Bosne i Hercegovine

Rolla, tehnološki start-up iz Bosne i Hercegovine koji je osnovao poduzetnik Igor Krezić, prikupila je 6,3 miliona eura u početnoj rundi finansiranja koja se smatra jednom od najvećih početnih rundi u fitnes tehnologiji na ovim područjima.

Rundu su vodili poduzetnici koji su vrlo poznati u investicionim krugovima – Mate Rimac, hrvatski poduzetnik i izvršni direktor Rimac grupe, i Hellen’s Rock, porodična kancelarija Sache Dragića (osnivača Superbet grupe), prenosi Tech.eu.

Mate Rimac osnivač je kompanije Greyp Bikes koje je kupio Porsche a za one koji više vole luksuz na četiri točka, njegova je i Bugatti Rimac Group.

Rolla je gamificirana fitness platforma, trenutno u beta verziji, za trkače ili vozače dvotočkaša s pedalama, a omogućava i vježbanje u virtualnom svijetu, slično aplikacijama za vježbanje bicikla u zatvorenom prostoru kao što su Zwift ili TrainerRoad.

“Dva faktora koja su me dovela do toga da budem dio Rolle su Igor Krezić i važnost zdravlja u modernom društvu. Svjedok sam koja je poduzetnička čuda Igor stvorio u prošlosti, koja su još impresivnija s obzirom na to gdje su i pod kojim okolnostima nastala. U isto vrijeme, čvrsto vjerujem da će zdrav način života vođen podacima postati sve važniji za ljude širom svijeta. Vidim i nedostatak odgovarajućeg sveobuhvatnog rješenja za pomoć ljudima da žive ovako zdravim načinom života. Siguran sam da su Igor i njegov tim na putu da upravo to isporuče”, kazao je Rimac.(Pressmedia)