Vijesti

RUPE U DŽEPOVIMA JOŠ DUBLJE U Srpskoj poskupljuje registracija

„Ukupna registracija će poskupiti oko osam odsto, riječ je o strukturi nje iznutra, tu polise autodgovornosti poskupljuju 18% odsto, ali međutim, krajnja vrijednost nije samo polisa osiguranja, ostale stvari, od poreza za upotrebu motornih vozila , pa do doprinosa za vodoprivredu itd , određene druge stvari su ostale nepromijenjene“, kaže Bojan Popović, predsjednik Skupštine Udruženja osiguravajućih društava Republike Srpske.

BIH UVODI NOVE STIKERE ZA REGISTRACIJU Šta to praktično znači i da li će poskupjeti registracija?

Ovom temom će se baviti i Vlada Srpske, kako bi iskoristili potencijal osiguravajućih društava. Najavljuju i izmjene zakona koje se tiču ove oblasti, s obzirom da postoji problem i nelegalnih popusta, koje pojedine kuće daju klijentima.

„Tako imamo danas, da kažem, neke loše politike i prakse da se polise osiguranja. Podsjetiću vas da je polisa osiguranja, ugovor o osiguranju i da garantuje isplatu štete, da se te polise osguranja izdaju da kažem i na najčešće neregistrovanim prodajnim mjestima, nekih društava za osiguranja“, kaže Siniša Kurteš – „Euros“ osiguranje.

Koliko najavljeno poskupljenje iznosi tačno u novcu, zavisi od polise, jer na nju utiču faktori poput starosti i snage vozila. Poskupljenje stupa na snagu za dva dana, a prosječna registracija vozila u Republici Srpskoj iznosi 400 KM.

BONUS VIDEO:

Objava RUPE U DŽEPOVIMA JOŠ DUBLJE U Srpskoj poskupljuje registracija prenesena sa portala Aloonline.ba.