Vijesti

Sarajevo: Turistička zajednica najavljuje brojne događaje tokom zimske turističke sezone

Sarajevo
Turistička zajednica Kantona Sarajevo poziva domaće i strane turiste da posjete Sarajevo i olimpijske planine te uživaju u različitim događajima planiranim u narednim danima zimske turističke sezone, prenosi Anadolu Agency (AA).

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

U sklopu “Sarajevo Winter Festa” na Bjelašnici najavljuju koncert legendarne grupe “Zabranjeno pušenje” u subotu, 22. januara, u saradnji s Live stage festivalom. Istog dana nastupit će i bendovi “Srklet” i “Srce”. Muzička zabava počinje u podne, a ulaz je slobodan.

Pored koncerata domaćih i regionalnih zvijezda, za ljubitelje dobrog zvuka neizostavna je cjelodnevna DJ zabava na snijegu svakog vikenda.

Među brojnim događajima na Bjelašnici, 29. januara planiran je veseli veleslalom Srebrne lisice. Kup “Srebrna lisica” izuzetno je važan za razvoj i promociju alpskog skijanja u BiH, ali i doprinosi promociji Bjelašnice kao skijališta i atraktivne turističke destinacije.

Srebrna lisica ima poziciju regionalnog takmičenja, pa ni ove godine neće izostati gostovanje stranih učesnika.

“Monti tubing takmičenje” nezaboravna zabava na snijegu bit će održana 29. januara na Igmanu u kojoj mogu učestvovati djeca.

Na najbližoj sarajevskoj olimpijskoj ljepotici – Trebeviću i ove subote za djecu i roditelje bit će upriličena jedinstvena zabava “Zimska čarolija” koju podržava Turistička zajednica Kantona Sarajevo.

Turistička zajednica KS-a putem javnih poziva podržala je desetine projekata/događaja iz različitih oblasti – muzika, zabava, sport, kultura, historijsko naslijeđe, tradicija, a s ciljem obogaćivanja turističke ponude, privlačenja domaćih i stranih turista, produženja zimske turističke sezone, promocije brenda Visit Sarajevo, te u konačnici oporavka turizma.

(Haber.ba)

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -