Vijesti

Stanivuković ukidanjem “kandži” napunio budžet

Potez koji je olakšao život vozačima, jer nisu morali ići u banku da uplate kaznu pa čekati da dođe služba da odblokira vozilo, ujedno je omogućio i da se u budžet slije trostruko više novca.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Budžetom za ovu godinu, plan je bio da se od kazni naplati 250.000 maraka, a zaključno sa novembrom ove godine realizacija je iznosila 700.000 maraka.

Nacrtom budžeta za narednu godinu plan je da se po ovom osnovu inkasira 900.000 maraka, što je za 360 odsto više nego što je bilo predviđeno budžetom i što govori kako će represivna politika biti nastavljena.

Da je ukidanjem “kandži” otvoren prostor za dodatni novac, potvrdio nam je i gradski menadžer Bojan Kresojević.

Ranije je to bilo usporeno, jer su prvo blokirana vozila, a nakon toga je služba morala da dođe i deblokira vozila. Nakon ukidanja kandži” taj process izdavanja kazni se otprilike za četiri puta ubrzao”, pojašnjava je Kresojević za Capital.

On kaže da planiranje ove budžetske stavke za 2023. godinu nema veze sa pričama koje kruže da je komunalnim policajcima dat nalog da ispune određenu kvotu kod izdavanja kazni.

Podsjećamo, pojedini mediji su pisali kako je Stanivuković normirao inspektore, odnosno propisao da moraju imati određen broj napisanih kazni.

BONUS VIDEO:

Objava Stanivuković ukidanjem “kandži” napunio budžet prenesena sa portala Aloonline.ba.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -