Vijesti

STROGO ZABRANJENO „LETEĆE VOĆE“ Njemački lanac trgovina donio neuobičajenu odluku – evo šta više neće prodavati

Potrošači su navikli tokom godine da imaju sve proizvode dostupne na policama trgovina, bilo da se radi o voću ili o povrću.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Papaju, mango i mnogo drugo voće moguće je kupiti gotovo svakodnevno, ali pitanje je hoće li to biti dostupno i u budućnosti.

Naime, Aldi je u Švajcarskoj odlučio kako od početka godine neće da prodaje tzv. leteće voće u Švajcarskoj čime namerava da uštedi oko 5.000 tona ugljen-dioksida, prenosi Feniks magazin.

Smatraju kako imaju dovoljan asortiman voća i povrća, bez voća koje je potrebno dovesti avionom.

Kakvo je stanje u Nemačkoj?

Aldi nord je u Njemačkoj potvrdio medijima kako će procedura biti ista kao u Švajcarskoj.

“Za Aldi nord, mogu vam reći da takođe ne nudimo više leteće voće i povrće“, rekao je portparol trgovačkog lanca.

“S vrlo malim brojem artikala trenutno nije moguće bez avio-prevoza dostaviti voće zbog visokih standarda kvaliteta. Osim toga, Aldi Sud kontinuirano proverava je li moguće pronaći alternative avio-prevozu uz zadržavanje istog kvaliteta proizvoda”, objašnjava portparolka firme.

Šta je zapravo “leteće voće”?

Voće koje je prevezeno avionom od mesta uzgoja do potrošača naziva se “leteće voće”. Budući da je vreme prevoza avionom kratko, plodovi se mogu brati kada su zreli i posebno su ukusni.

Poređenja radi, mnoge vrste egzotičnog voća beru se nezrele i prevoze brodovima u rashlađenom stanju. Nakon dolaska na odredište još moraju da dozrijevaju.

Ovako voće se relativno brzo kvari, ali mu se kvalitet može znatno povećati brzim transportom. Tu spadaju papaja, banane, ananas i mango.

BONUS VIDEO:

Objava STROGO ZABRANJENO „LETEĆE VOĆE“ Njemački lanac trgovina donio neuobičajenu odluku – evo šta više neće prodavati prenesena sa portala Aloonline.ba.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -