Vijesti

U BIH ZA 20 DANA PROPALO VIŠE OD 130 FIRMI

[ad_1]

Od 29. juna do 20. jula likvidacioni ili stečajni postupak otvoren je kod 62 preduzeća, taj postupak je završen kod 68 subjekta.

U BiH je za tri sedmice propalo 132 preduzeća, a jedno od njih je i firma „Ranchy“ iz Gradiške.

Prema podacima iz sudskih registara od 29. juna do 20. jula likvidacioni ili stečajni postupak otvoren je kod 62 preduzeća, taj postupak je završen kod 68 subjekta, dok je u dva slučaja obustavljena likvidacija.

Među firmama kod kojih je pokrenut postupak stečaja ili likvidacije su „Leko essence“ iz Širokog Brijega, „Humus“ iz Ljubuškog, „Agencija traffic“ i „BH Vegas commerce iz Zenice, „Safirum international“ iz Gračanice te „Obsidian Digital“ iz Banjaluke te firma „Ranchy“ iz Gradiške.

Kako je CAPITAL ranije pisao „Ranchy“ je firma koja je u privatizaciji postala suvlasnik PI „Prehrana“, a zatim preko njene imovine podigla milionske kredite koji nikada nisu vraćeni.

Na spisku firmi kod kojih je okončan stečajni ili likvidacioni postupak nalaze se i „GC Gradnja” sa Pala, „AB-INT“ iz Gradiške, „Kopeks” iz Šamaca, „Herba-komerc” iz Bijeljine, “Una keram” iz Bihaća te „Nova mehanika“ iz Kozarske Dubice.

Hayat.ba