Vijesti

U godini krize ostvarili rekordan rezultat, šire se na region

Kompanija Euro-Roal d.o.o. Doboj Jug je u 2021. godini ostvarila rekordan prihod u iznosu 50 miliona KM bez PDV-a, te zabilježila rast prihoda od 44 posto u odnosu na 2020. godinu.

Euro-Roal je na tržištu BiH prepoznatljiva kao lider u distribuciji arhitektonskih-građevinskih sistema te obojenih profila za industrijsku namjenu, a nalazi se u sastavu tešanjske Hifa Oil Grupacije.

– Uprkos rezultatima koje je kompanija ostvarila, sa sigurnošću možemo reći da iza poslovnog uspjeha stoji jedna izuzetno turbulentna i izazovna godina. Nestašica materijala, rast cijena, kašnjenja u isporuci roba kao i oscilacije na tržištu na globalnom nivou samo su neki od izazova sa kojima se kompanija susrela u protekloj godini – navode iz kompanije.

Uprkos tome, kažu da je za svakog partnera na tržištu pronađeno najbolje rješenje, te da nijedan klijent nije “osjetio krizu” nestašice roba upravo iz razloga pravog djelovanja i djelovanja na vrijeme.

– Ono što je pohvalno dodati jeste i činjenica da je u jeku krize i pomenutog turbulentnog perioda kompanija u prethodnoj godini zaposlila dodatnih 18 radnika, te time povećan broj uposlenih za 15 posto. Pored toga, Euro-Roal je značajan iznos sredstava investirao i u mašinsko postrojenje za industrijski aluminij, CNC mašine za sječenje punog materijala, kao i mašine za sječenje aluminijskih pločevina, a sve u cilju brže pripreme i isporuke robe krajnjim kupcima kojima je vrijeme jedan od najvažnijih faktora pri odabiru dobavljača – navode.

Širenje na tržišta Hrvatske i Crne Gore

– Naša kompanija u Hrvatskoj Euro-Roal d.o.o. Zagreb je u 2021. godini ostvarila prihod od 8 miliona KM i pozitivan rezultat na što smo jako ponosni. U 2022. godini ulazimo na tržište Crne Gore vlastitim lagerima sa lokacijom u Podgorici. Euro-Roal će time svoje poslovanje proširiti na tri tržišta što kompaniji daje dodatnu snagu u logističkom, lagerskom i kadrovskom smislu kao i konkurentsku prednost – ističe Admir Djedović, Generalni Direktor Euro-Roala.

Smatra da će tekuća 2022. godina biti mnogo izazovnija u odnosu na prethodnu zbog velikih problema u lancima snabdjevanja kao i poskupljenja roba.

– Također, znam da će kompanija Euro-Roal istrajati u pronalaženju najboljih rješenja te opravdati naziv pouzdanog i sigurnog partnera. U periodu koji se bliži, samo kompanije sa dobrom organizacijom ljudskih resura, sa značajnim skladišnim kapacitetima na raspolaganju i robom koju je neophodno obezbjediti mnogo ranije će moći opstati – dodaje Djedović.



(Pressmedia)