Vijesti

U Laktaše stiže investicija od 40 miliona evra

Gradonačelnik Laktaša Miroslav Bojić potpisao je ugovor o prenosu prava svojine sa kompanijom „PMP Industries“ s.p.a, koja je svjetski lider u proizvodnji komponenti za drobilice kamena, pumpe za beton i drugih mašina.

Vrijednost investicije u Laktašima je 40 miliona evra, dok će 30 miliona evra biti uloženo u njihove pogone u Italiji, a 10 miliona evra u njihov pogon u Kini, rekao je Bojijć.

„U završnoj fazi je i procedura dobijanja građevinske dozvole čime postajemo Grad sa najviše privrednih investicija u Republici Srpskoj i BiH uzimajući u obzir domaće i inostrane privrednike“, kaže gradonačelnik Laktaša.

Ova kompanija, koja u matičnoj firmi u Kozeanu zapošljava oko 800 radnika, ima proizvodne pogone i u Indiji i Maleziji, dok su u Brazilu i SAD smješteni njihovi centri za podršku.

Kompanija „PMP Industries“ kao društveno odgovorna razvila je program za zapošljavanje osoba sa invaliditetom, a pomaže i mnoge projekte za djecu i mlade gdje god posluje.

„Ambijent koji smo stvorili sa nekoliko Skupštinskih odluka i sa mjerama koje kreira Vlada Republike Srpske privukli smo investitore i utičemo značajno na povećanje prihoda od indirektnih poreza u Republički budžet čime se realizuju mnogi kapitalni projekti u Republici Srpskoj“, zaključio je Bojić.

BONUS VIDEO:

Objava U Laktaše stiže investicija od 40 miliona evra prenesena sa portala Aloonline.ba.