Vijesti

UIO: Prikupljeno 200 miliona KM više

BANJALUKA – Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH je u prva tri mjeseca ove godine prikupila 2,429 milijardi KM prihoda od indirektnih poreza, što je više za 200 miliona KM ili za 8,95 odsto nego u istom periodu lani.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Foto: Captal.ba

U prva tri mjeseca ove godine privredi je vraćeno 556 miliona KM po osnovu vraćanja PDV-a, ili 76 miliona KM više nego u prvom kvartalu lani.

Nakon povrata PDV-a, u prva tri mjeseca ove godine neto prihodi od 1,872 milijarde KM su raspoređeni korisnicima, a raspoređeni iznos veći je za 124 miliona KM nego u istom periodu lani, saopšteno je iz UIO.

Za finansiranje zajedničkih institucija u prva tri mjeseca doznačeno je 214 miliona KK, Republici Srpskoj 421 milion KM, Federaciji BiH /FBiH/ 744 miliona KM i Brko distriktu 51 miliona KM.

Po osnovu posebne putarine za izgradnju auto-puteva i izgradnju i rekonstrukciju drugih puteva FBiH je dobila dodatnih 47,7 miliona KM, Republika Srpska 31,2 miliona KM, a Brčko distrikt 1,6 miliona KM.

U martu je prikupljeno 858 miliona KM prihoda od indirektnih poreza ili 52 miliona KM više nego u istom mjesecu prošle godine. Srna

Objava UIO: Prikupljeno 200 miliona KM više prenijeta sa portala Capital.ba – Informacija je capital.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -