Vijesti

Vučićev trn u oku Dragan Šolak nakon Southamptona kupio još jedan fudbalski klub

Radi se o konzorcijumu koji je vlasnik Sautemptona i čiji je glavni investitor Dragan Šolak, osnivač United grupe, u okviru koje posluju Telemach i N1 televizija.

Konferenciji na stadionu Gecepea prisustvovali su Mehmed Sepil, Rasmus Ankersen i Henrik Kraft.

– Dugo se u javnosti pričalo o ovome, a od danas smo i zvanično potpisali saradnju. Sport Republic je novi partner Gecpea. Tu smo sa Rasmusom Ankersenom i Henrikom Kraftom. Gospodin Arkenson bit će novi predsjednik kluba. Uz to što je prvi strani investitor u turskom fudbalu, bit će i prvi stranac predsjednik kluba. Gospodin Hendrik je predsjednik Sport Republica i Sautemptona – rekao je Sepil.

– Ovo je dan novog početka za Gecepe. Klub se već dokazao, ima mnogo navijača i zaslužio je poštovanje. Sada idemo na sljedeći nivo. Uradili smo dobre stvari, ali sve vrijeme smo plivali kontra talasa. Sada ćemo plivati sa Sport Republicom našim novim investitorom i lično sam impresioniran time – dodao je Sepil.

– Imamo velike ambicije, radit ćemo zajedno na tome da klub podignemo na viši nivo i vjerujemo da će uspjeh doći. Ali, moramo da idemo korak po korak. Za to mora da se izgradi i prava infrastruktura i da se prate pravi procesi. Ne želimo da budemo uspješni samo u jednoj sezoni, već želimo uspjeh koji će trajati – rekao je između ostalog Rasmusen.

Podsjetimo, Šolak je početkom godine postao novi vlasnik engleskog fudbalskog kluba Sautemptona, nakon što je sklopljen ugovor od 100 miliona funti za kupovinu ovog premijerligaša.

AVAZ / PRESS



(Pressmedia)